Jégkorong

2020.01.08. 15:24

A Csabai Farkasok éhesek a sikerre

Békéscsaba a jégkorong élvonalába tör, várják szombaton a szurkolókat, amikor a Párducokkal, a Pengékkel és a Sólymokkal is összecsapnak.

Ny. L.

A Békéscsabai Rendezvénypajta jegére Dunakesziről a Párducok, Makóról a Marosi Pengék, Nyíregyházáról a Szabolcsi Sólymok érkeznek január 11-én, szombaton, és délelőtt 9 órától csatáznak egymás, valamint a vendéglátó Csabai Farkasok ellen az U14-es jégkorongbajnokságban, a belépés ingyenes a rendezvényre.

A korcsolyázás lehetőségének megteremtetése, népszerűsítése mellett a jéghoki mindig is szerepet kapott a Csabai Rendezvénypajtában. 2016 végétől elkezdődött az építkezés a jéghoki frontján, és megalakult a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület.

– Az egyesület fontosnak tartja, hogy a jégkorongot, a világ egyik legnépszerűbb sportágát minél több gyermekkel ismertesse, szerettesse meg – hangsúlyozta Kiss Roland, a Csabai Farkasok Testnevelési Egyetemet végzett sportigazgatója, aki a jégkorong szövetségben a 3x3 Bajnokságok munkacsoportjának is tagja.

– A legifjabb, U8, U10, U12 korosztály mellett az U14-esekkel már benne vagyunk a jégkorongszövetség által kiírt 3x3-as bajnokságban – ecsetelte Kiss Roland. – A nyugati csoportban hét, a keletiben hat csapat verseng a rájátszásba jutásért. Ide csoportonként az első kettő jut be, szeretnénk mi is ott lenni a végjátékban.

Már új mezben feszítenek a Csabai Farkasok, akik szombaton a Csabai Rendezvénypajtában lépnek jégre

Kiss Roland elmondta, a 3x3 jéghoki bemutatkozik a 2022-es, pekingi téli olimpián is. Látványos, sok góllal járó sportág, amiért a gyermekek Békéscsabán is rajonganak. A Rendezvénypajta jégpályája pedig ideális helyszín erre a téli sportágra, mert körpalánkkal, kiváló jéggel, a szövetség által előírt pályaméretekkel rendelkezik. Egy-egy U14-es mérkőzés negyven percig tart, három, három mezőnyjátékos és egy-egy kapus lehet egyszerre a jégen.

És hogy mennyire kellett egy jéghokira is alkalmas jégpálya Békéscsabára, azt érzékelteti, hogy a környékbeli települések szinte mindegyikéről – Gyulától Dobozig, Békéstől a határon túl lévő Szalontáig – jönnek a korcsolyázás, a jéghoki iránt érdeklődők. Családostól, mert amíg a gyermekek például hokimeccset játszanak, addig a szülők, barátok a szurkolás közben, után is találnak gasztronómiai élményeket, a melegedőben pedig frissítőket.

Már törzsközönsége is van a Csabai Farkasoknak, akik szeretnék, ha szombaton reggeltől minél többen szurkolnának nekik a helyszínen, a Csabai Rendezvénypajtában. Ahogy Kiss Roland fogalmazott: ami tőlük, a csapattól telik, maximálisan megteszik, nem szeretnének elcsúszni a hazai jégen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában