Labdarúgás

2019.12.01. 19:18

Bács-Kiskun játszhat Lipóton

Szombaton és vasárnap Füzesgyarmat volt a házigazdája a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Megyei Amatőr-válogatottak Országos Nagypályás Tornája regionális selejtezőjének. A két nap után eldőlt, hogy Bács-Kiskun megye képviselheti a Közép- és Délkelet-magyarországi régiót jövő hétvégén Lipóton, a Megyei Amatőr-válogatottak Országos Nagypályás Tornája döntőjében.

Gajdács Pál

A hétvégi füzesgyarmati tornán szerepelt Békés megyei labdarúgó válogatott /Fotó: Daru Andrea/

A Közép- és Délkelet-magyarországi régióban hagyományosan Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye válogatottja csatázott a négyes döntőt érő első helyért. A négy régiógyőztes a hétvégén Lipóton csap össze annak érdekében, hogy az országot képviselhesse a 2020–21-es évi UEFA Régiók Kupáján.

A füzesgyarmati tornát a végig kiegyensúlyozottan, jól játszó Bács megyeiek nyerték 2 győzelemmel és 2 döntetlennel.

Az első nap után két győzelmével (előbb Miszlai 56. percben szerzett találatával legyőzték Jász-Nagykun-Szolnok megye együttesét, majd Wéber és Veres góljával Pest megyét is) még Békés megye vezetett, ám a Brlázs Gábor irányította csapat végül az 5., utolsó helyen végzett.

A hétvégi füzesgyarmati tornán szerepelt Békés megyei labdarúgó válogatott /Fotó: Daru Andrea/

A vasárnapi folytatást sem kezdték rosszul a Wéberék, hiszen a Bács-Kiskun elleni délelőtti döntetlennel még nyeregben érezhették magukat. A sorsuk is saját kezükben volt, hiszen amennyiben legyőzik Csongrádot, azzal behozhatatlan előnyre tehettek volna szert.

Akadt azonban egy közjáték a találkozó előtt, ami negatív kihatással volt a folytatásra. A szolnokiak megóvták az előző napi közös meccset, mert a békési játékosoknak akkor még nem volt sportorvosi engedélyük, ezért az ottani 3 pontot ők kapták meg 3–0-s gólkülönbséggel.

A félórás csúszással kezdődő délutáni program során a Békés megyeieken a fáradtság jelei is kiütköztek, ennek hatására a frissebb ellenfél magabiztos győzelmet aratott. Ekkor már csak abban reménykedhetett a megyei delegáció, hogy a hátralévő két találkozón megosztoznak a pontokon egymással a csapatok, de Bács-Kiskun ezt a szívességet nem tette meg és a Jász-Nagykun-Szolnok elleni négy gólos sikerével kiharcolta a továbbjutást.

– A reggeli meccsen úgy gondoltunk, hogy egy ki-ki meccset vívunk Bács-Kiskunnal, részünkről elegendő is lehetett volna a döntetlen, amennyiben a második találkozónkat hozni tudjuk – összegzett Brlázs Gábor. – A közjáték azonban reménytelenné tette a helyzetünket, addigra már el is fáradtunk, így a lényegesen frissebb csongrádiak teljesen megérdemelten nyertek. Sok tanulsággal szolgált ez a torna, hiszen jó társaság jött össze, amely igyekezett mindent megtenni az eredményes szereplésért, végül mégis keserű szájízzel térhetünk haza.

Békés megye csapatának eredményei:

Békés–Jász-Nagykun-Szolnok 1–0 (0–0). Békés: Lévai – Boros, Wéber (Szabó Á., 31.), Nagy S., Cserna – Nagy G. (Papp Zs., 49.), Krajcs, Gedó (Borgulya, 31.), Kardos – Bondár (Miszlai, 49.), Sztojka. Edző: Brlázs Gábor. G.: Miszlai az 56. percben.

Pest–Békés 1–2 (1–0)

Békés: Démusz – Boros, Wéber, Szabó Á., Veres – Tóth G. (Sztojka, 45.), Gedó, Borgulya (Krajcs, 45.), Nyéki – Miszlai, Papp Zs. Edző: Brlázs Gábor.

G.: Pádár a 2., ill. Wéber az 52., Veres a 60. percben.

Békés–Bács-Kiskun 0–0

Békés: Démusz – Zsömbörgi, Wéber, Szabó Á., Veres – Tóth G. (Krajcs, 31.), Gedó, Borgulya (Bondár, 52.), Nyéki – Miszlai (Sztojka, 20.), Papp Zs. Edző: Brlázs Gábor.

Csongrád-Békés 4-1 (2-1)

Békés: Lévai – Boros, Szabó Á. (Wéber, 31.), Nagy S., Cserna – Nagy G., Gedó (Borgulya, 31.), Veres, Nyéki – Bondár, Sztojka. Edző: Brlázs Gábor. G.: Varga R. a 8., Hatvani a 12., a 37., a 43., ill. Sztojka (11-esből) a 18. percben.

További eredmények: Jász-Nagykun-Szolnok–Csongrád 0–0, Bács-Kiskun–Pest 0–0, Csongrád–Bács-Kiskun 2–3, Jász-Nagykun–Szolnok–Pest 0–1, Bács-Kiskun–Jász-Nagykun-Szolnok 4–0, Pest–Csongrád 0–1.

A torna végeredménye:

1. Bács-Kiskun 8 pont (7–2, 4 mérk.)

2. Csongrád 7 (7–4, 4)

3. Pest 4 (2–3, 4)

4. Jász-Nagykun-Szolnok 4 (3–5, 4)

5. Békés 4 (3–8, 4)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában