vívás

2019.11.12. 13:46

Keszthelyi Zsombor a junior ranglista élére ugrott

Kevés hiányzott ahhoz, hogy Keszthelyi Zsombor ne jusson be a legjobb 16 közé a lettországi junior világkupán. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője egy tussal alulmaradt lengyel ellenfelével szemben.

G. P.

Az idény első junior világkupa versenyét Lettország gyönyörű fővárosában, Rigában rendezték. A népes, 247 főt számláló mezőnyben ott volt Keszthelyi Zsombor is, akinek ez volt az első nemzetközi megmérettetése a korosztályban. A csoportkört 3 győzelemmel zárva került föl a 256-os táblára, ahol török ellenféllel akadt össze. Cika legyőzése egy percig sem volt kérdéses, ezt mutatja a 15:7-es találatarány is.

A következő feladat már jóval nehezebbnek ígérkezett, hiszen a táblaelső orosz Svelidzét kellett legyőzni a továbblépéshez. Óriási küzdelem alakult ki közöttük, Zsombor nagyon motiváltan, kiválóan vívott, a csörte közepén előnyhöz jutott, s innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet (15:13). Bravúr! A következő ellenfelet, Duchesnay-t egy edzőtáborból már ismerte Zsombor, hamar megtalálta a megoldást a francia ellen, s magabiztosan hozta ezt az asszót is (15:11). Lengyel ellenfél következett Jan Socha személyében. Őrült mérkőzés volt. Az elején úgy tűnt, hogy a magyar fiú elkészült erejével, teljesen elveszítette a koncentrációját.

Beküldött fotó

A szünetben a lengyel 12:5-re vezetett, s nem látszott, hogy van esély a fordításra. Aztán minden megváltozott. Zsombor átvette az irányítást, ráérzett ellenfele gyengéire, s gyönyörű tusokkal 14:13-ra fordított. S ekkor elkövette azt a hibát, amit nagyobb rutinnal már biztosan nem fog, gyorsan be akarta fejezni a mérkőzést, elsiette akcióit. Ellenfele a hibáit kihasználva először kiegyenlített, majd a győztes találatot is megszerezte. Zsombor ebben a rendkívül erős mezőnyben remekül helytállt, 31. lett. Eredményének köszönhetően Zsombor a hazai ranglista élére ugrott.

A csapatversenyen a fiatal magyar csapat nem akármilyen örökséget vett át, hiszen elődeik kétszer is a világbajnoki dobogó tetején álltak. A Keszthelyi Zsombor vezette csapatnak a nyolc közé kerülésért nem okozott gondot a svéd csapat legyőzése (45:28). A németeket viszont megszorítani sem sikerült (22:45). A rendkívül kellemetlen osztrákok következtek, de fokozatosan növelve az előnyt, legyőzték őket (45:31). Az ötödik helyért az esélyesebb franciák voltak az ellenfelek, s nem tudták felborítani a papírformát (33:45).

A hatodik hely kifejezetten jó eredmény formálódó, fiatal csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában