súlyemelés

2019.10.23. 17:34

Mitykó Veronika bronzérmet szerzett a junior Eb-n

Bukarestben, a junior és U23-as Európa-bajnokságon a junior lányoknál 76 kg-ban (8 induló) szerepelt szerdán Mitykó Veronika, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzője.

V. L.

Fotó: Archív fotó

Szakításban 87 kg-on kezdett a békéscsabai emelő, majd a 91 kg-ot is kinyomta. Harmadik kísérletként a 93 kg-ot is teljesítette Mitykó Veronika, és ezzel ebben a fogásnemben a harmadik helyen végzett. Az első helyet a török Nadin Dilara szerezte meg 94 kg-mal, míg a második a szlovák Senicova Nikola lett 94 kg-os eredménnyel.

Lökésben is három sikeres gyakorlatot mutatott be Bökfi János edző tanítványa, végül 106 kg-mal ebben a fogásnemben a hatodik lett. A számot a török Nadin Dilara nyerte 130 kg-os teljesítménnyel. Összetettben Mitykó Veronika 199 kg-mal a negyedik helyet szerezte meg, négy kg-mal maradt le a bronzéremről, és remek versenyzéséért minden dicséreret megérdemel. Az Európa-bajnoki címet a török Nadin Dilara szerezte meg 224 kg-mal, a dobogó második fokára a szlovák Senicova Nikola állhatott 206 kg-mal, míg a bronzérmes az orosz Vizgina Jekaterina lett, 203 kg-mal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában