Kézilabda

2019.09.16. 12:16

Két év után játszik ismét a Veszprém Orosházán

Két nappal ezelőtt még Bajnokok Ligája mérkőzést vívott a bajnoki címvédő Telekom Veszprém, kedden este pedig már Orosházán teszi tiszteletét a K&H Kézilabda Liga keretében.

Gajdács Pál

A Bajnokok Ligája idei ezüstérmesének persze nem nehéz súlyozni az erőkkel, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség nyilvántartása szerint játékoskeretében nem kevesebb, mint 38 (!) kézilabdázó szerepel, tele hazai, és külföldi ászokkal. A legnagyobb sztár, Nagy László ugyan hiányozni fog a pályáról, hiszen a tavalyi szezon végén bejelentette visszavonulását (igaz, a klub vezetői a napokban benevezték a Bajnokok Ligájára), ám a Telekom Veszprém sportigazgatójaként jelen lesz Orosházán.

A spanyol David Davis által irányított bakonyi gárda minden szinten remek rajtot vett, a bajnokságban mind az öt útjába kerülő ellenfelét, többek között a Balatonfüredet (40–28) és a Tatabányát (33–22) is óriási fölénnyel verte, a BL-ben pedig vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsját ütötte ki 12 góllal.

Utoljára két és fél évvel ezelőtt, 2017. május 11-én látta vendégül nagyhírű ellenfelét az Orosházi FKSE, az akkor született 21–28-as végeredménnyel ma is mindenki kiegyezne a Viharsarokban.

Ratko Djurkovics, az orosháziak montenegrói vezetőedzője előrebocsátotta, a Veszprém ellen a szokásosnál is több játékpercet kapnak majd a klub fiataljai.

– A következő mérkőzésünkön a Veszprém ellen játszunk, ahol a fiatalok sok lehetőséget fognak kapni – mondta a tréner. – Ellenfelünk Európa-szerte szinte minden mérkőzésen favoritnak számít. Fontos hogy a további sérüléseket elkerüljük, arra fogunk törekedni, hogy a saját maximumunkat adjuk és minden sikeres védekezés és támadás a fejlődésünket szolgálja a jövőben.

Annyi biztos, hogy a hazaiaknál a grúz Teimuraz Orjonikidze még nem lép pályára, akinek kézközépcsont-törése van, a kezén még gipszet visel. Hiányozni fog a combhúzódással bajlódó Döme Szabolcs is, aki már javul, de óvatosságból még nem nevezik a találkozóra.

Keretben lesz ugyanakkor az OFKSE rangidős, 40 esztendős szélsője, Ambrus József, aki a klub közösségi oldalán nyilatkozott:

– A kézilabda ünnepére készülhetünk az Eötvös téri sportcsarnokban a rekordbajnok, Bajnokok Ligájában szereplő Veszprém ellen mutathatjuk meg magunkat. Egyértelműen a Veszprém gárdája az esélyesebb, de nem feltartott kézzel fogunk kifutnia pályára, hanem a pici apró momentumokba próbálunk belekapaszkodni. Ha megtudunk csinálni egy szép rendszerjátékot és gólt szerzünk, akkor örülni fogunk – mondta a játékos.

Az Orosházi FKSE-Linamar–Telekom Veszprém bajnoki találkozó kedden 18 órakor kezdődik, a mérkőzés játékvezetői Rontó Ádám és Szanyi Péter lesznek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a pénztár már 15 órakor kinyit, elővétel nincs, a jegyeket az érkezés sorrendjében biztosítják majd a szurkolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában