harcművészet

2019.07.02. 15:20

Önzetlen támogatók segítenek az alapítványnak

Tizenegy éve már, hogy lelkes, gyermekszerető pedagógusok, önzetlen támogatók segítik a Böjte Csaba atya által szervezett Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáját azzal, hogy foglalkozásokat tartanak a nagyszalontai gyermekotthonban.

Ahogyan ez lenni szokott, mindenki saját indíttatásból érzi azt, hogy a rászoruló gyermekeket miért segíti. Szervezője Szeleczki Erzsébet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, vezetője pedig Szeverényiné Sebők Judit, az említett iskola tanára volt.

A közelmúltban hetven gyerek vett részt a húsz felnőtt és öt diák által irányított tevékenységekben. A tematikus hét egyik napján – a korábbi évekhez hasonlóan – a harcművészet, a táborlakók által már régóta várt önvédelem-harcművészeti oktatásra is sor került, amit shihan Gregor László VII. dan goshinkaikarate-mester, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia és a Kokusai Nihon Bu-Jutsu Kenshusho tagja, a Békéscsabai Lakótelepi SE edzője vezetett, aki egyben a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanára is.

Gregor László már visszajár Nagyszalontára /Beküldött felvétel/

Ebben az iskolában több éve tanóra keretében iskolai önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik, vagyis nem áll messze ez a fajta tanítás. A nap folyamán két edzést délelőtt tartottak. Először a pusztakezes technikák alkalmazására került sor, s jellemző, hogy az évek óta visszatérő gyerekek nagyon keveset felejtettek. Kis pihenő után, a második edzésen újdonság következett, hiszen a szivacsos gyakorló nunchaku használatát gyakorolhatták a táborlakók, ami szintén nagy sikert aratott.

Ez az aktivitás nem csak a harcművészeti blokkra vonatkozott.

Dicséret illeti azokat a peda­gógusokat és segítőiket, akik áldozatos munkájukkal teszik széppé a gyerekeknek a nyarat. Játszóház, foci, énektanulás, hangszeres zene, táncoktatás fejleszti képességeiket. Persze, a tábor sikeres működéséhez s az alapítvány munkájához adományra mindig szükség van, és nem csak a nyári szünidőben. Aki úgy érzi, az segítsen, hiszen jó helyre jut a támogatás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában