Röplabda

2019.07.14. 08:41

Bronzérmes az egyetemi válogatott Nápolyban

A bronzéremért lépett pályára a magyar női egyetemi válogatott Nápolyban, a 30. Nyári Universiadén.

Gajdács Pál

Villám Lilláék 0:2-ről egyenlítettek Japán ellen, de a döntő játszmában, a térfélcsere után az ellenfél dominált és végül 3:2-re győzött.

A magyar csapat a 4. hellyel így is sporttörténelmet írt, hiszen a nőknél ennél jobb helyezést még soha nem sikerült elérni az egyetemisták világjátékán.

Magyarország–Japán 2:3 (–19, –20, 20, 18, –10)

Universiade, női mérkőzés, a 3. helyért, Nápoly-Magyarország: Villám L., Zólyomi 13, Németh A. 28, Kiss G. 16, Gyimes 14, --Bleicher 1. Cs.: Tóth F. (liberó), Cicic, Riczkó 1, Vezsenyi 5, Tóth D. Szövetségi edző: Leiszt Máté.

A mérkőzésen szóhoz jutott Cicic Marija, a Békéscsabai RSE feladója, aki csereként lépett pályára.

Időközben Budaörsön elkezdte közvetlen felkészülését az augusztus 23-án rajtoló budapesti társrendezésű női röplabda Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

A belga Jan De Brandt irányította nemzeti csapat jövő szerdáig készül Budaörsön. Ezt követően Spanyolországba, majd Görögországba utazik, onnan visszatérve Nyitrán és Szombathelyen folytatja felkészülését az augusztus 23-án kezdődő kontinensviadalra.

A jelenleg 13 tagú keret a héten Bleicher Rékával és Németh Anettel egészül ki. A 15 fős kerethez később Tóth Fruzsina, Pallag Ágnes és Villám Lilla csatlakozik még, közülük kerül ki az Eb-n résztvevő 14 játékos.

A keretben három békéscsabai – Molcsányi Rita, Pekárik Eszter és Bodovics Hanna – készül.

A magyar válogatott 13 fős kerete ((zárójelben a játékosok előző idénybeli csapatai):

Feladó: Tálas Zsuzsanna (Békéscsaba).

Ütők: Bokorné Liliom Rita (Újpest), Dékány Bernadett (Vasas), Miklai Zsanett (Kaposvár), Sándor Renáta (Allianz MTV Stuttgart – Németország), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin – Németország), Török Kata (Vasas).

Centerek: Bodovics Hanna (Békéscsaba), Nagy Eszter (Rote Raben Vilsbiburg – Németország), Pekárik Eszter (Békéscsaba), Pintér Andrea (Jászberény)

Liberók: Lékó Lilla (Jászberény), Molcsányi Rita (Békéscsaba).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában