Kézilabda

2019.06.05. 10:16

Ferenczi Botond Békésre igazolt

Megkezdte csapata nyári átalakítását az előző idényben ötödik helyen végzett Békés-Drén KC NB I. B-s férfi kézilabdacsapata. Az első új szerzemény, Ferenczi Botond, aki a megyei konkurenstől, az Orosházi FKSE-Linamar csapatától érkezik.

Verasztó Lajos

A 32 éves átlövő rutinjával nagy segítséget jelenthet a jövőt is a fiataljaira építő békésieknél.

– Ellenfélként őszinte, harcos és szimpatikus csapat képét keltette bennem a békési, ezek pedig teljesen egyeznek az én szemléletemmel. Időközben sajnos az orosházi klub anyagi háttere instabillá vált, a békésiek pedig egy szimpatikus, korrekt ajánlattal kerestek meg és mivel ismerőseim, barátaim is játszanak itt, ezért szívesen mondtam igent az új kihívásra – fogalmazta meg az átigazolás hátterét a játékos.

Ferenczi Botond a terveiről is beszélt a békési csapat honlapján a klubváltás kapcsán.

– Tudtommal egy fiatal csapathoz kerültem, éppen ezért szeretném a tapasztalatom és rutinom a csapat javára fordítani. Bár nem ismerem a teljes jövő évi keretet, jó lenne ha a dobogós helyekért csatázhatnánk, ebben pedig meghatározó szerepet akarok játszani – mondta az átlövő.

A lejáró szerződésű kézilabdázók közül az elsők között hosszabbított a 21 éves Gál András. A fiatal tehetséges játékos, az őszi szezonban sérülést szenvedett, majd végig csinálta a rehabilitációt, ami remekül sikerült, így a következő idényben már játékával erősíti az együttest.

A tavaly nyáron érkezett 25 éves Székely Nikola beállós is meghosszabbította a békési klubbal a nyáron lejáró szerződését. Mind védekezésben, mind támadásban remekül játszott az idényben Székely Nikola, aki 54 gólt lőtt a nemrég befejeződött szezonban. Békésen bíznak abban, hogy a következő bajnoki évadban is segíteni tudja majd játékával a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában