Szupermaraton, frissítve

2019.06.01. 10:02

Ezerötszázan rajtoltak a Csabagyöngyétől

Szombaton megkezdődött a 22. Szupermaraton Kerék­páros és Görkori Túra, amelyet a ­Békéscsaba–Arad–Békés­csaba 200 km-es útvonalon rendeznek. A változóan felhős, kissé szeles időben mintegy ezerötszázan vágtak neki a két nap alatt teljesítendő 200 km-es távnak.

V. L.

A Csabagyöngye elől indultak a futók, a kerékpárosok és a görkorisok Aradra. Egyéniben ­tizennégyen álltak rajthoz, míg váltóban csaknem harminc öttagú váltó, és négy két tagú váltó nevezett. A görkorisoknál tizenhárman vágtak neki a távnak.

A közös bemelegítés után pontban kilenc órakor Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere startpisztollyal indította útjára a csaknem ezerháromszáz kerékpárost. Néhány perc várakozás után dr. Ferenczi Attila, városi tanácsnok, a rendező Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke a futókat rajtoltatta a startpisztollyal.

A kerékpárosoknál most is ott volt a mezőnyben a 88 éves, félkarú debreceni, nyugdíjas postás, a Hajós Alfréd-díjas Novák Ferenc is, aki valamennyi szupermaratonon rajthoz állt. A sportember elmondta, kilenc évesen nyerte Debrecenben élete első kerékpárversenyét, hatvankilenc éve a Postás Sportegyesület tagja, és bringájával életében eddig 1 millió 750 ezer kilométert teljesített. – Mindig örömmel jövök Békéscsabára, Czeglédi Katika és Tóth Sanyi nagy szeretettel várnak, az évek során igazi barátság alakult ki közöttünk.

Csécsei Zoltán érkezett elsőként Aradra

Tóth Sándortól versenyigazgatótól, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy szombaton a férfiaknál egyéniben elsőként a tárnoki Csécsei Zoltán érkezett Arad főterére, 8 óra 24,56-os idővel. A második helyen a bajai Bene Ármin követte a győztest, aki 8:51,22-es időt ért el, a harmadik pedig a nemrégen a Megyefutást teljesítő békéscsabai Tóth László lett, ideje: 9:07,24.

A két tagú váltóknál a FEK Étterem kettőse, Gera Imre és Serák László volt a leggyorsabb (8:40,54), a második helyen több mint félóra hátránnyal, a Békési Family érkezett a célba 9:18,43-as idővel.

Az öt tagú férficsapatoknál a ŠKODA Automobil Körös Békéscsaba (Gregor László, Tábor Miklós, Diószegi Dávid, Varga István, dr. Kovács Mihály) érkezett elsőként Aradra, idejük 6:18,50. Másodikként a Sport II. (7:11,39), míg a harmadik helyen a Békési DAC csapata (7:36,48) futott be.

A női váltóknál a KCKM Kopp Békéscsabai AC All Tohether (Váczi Lili, Bogdánffy Ágnes, Szabó Krisztina, György-Ambru Bernadett, Mihály Réka) jött be elsőnek, úgy, hogy utolsó emberük Mihály Réka két perces hátrányból fordított, és három perces előnyt szerzett csapatának, idejük: 8:13,53. A második helyen a Frühwald váltója futott be a célba 8:16,56-os idővel, míg a harmadik a román Happy Girls lett (8:21,42).

A mezőny tagjai vasárnap reggel 9 órakor vágnak neki a második napi 100 km-es távnak, és a váltók délután érkeznek majd Békéscsaba főterére, míg az egyéni indulók célba érkezése a kora esti órákban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában