Vívás

2019.06.06. 19:03

Egyéniben és csapatban sem lehet panasz a megyei vívókra

Az egyik leginkább várt és legnagyobb létszámú versenyek közé tartozik a pengeforgatóknál a vidékbajnokság. A hétvégi szolnoki viadalról megyénk mindkét klubja érmekkel tért haza.

Gajdács Pál

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia Olimpici országos bajnokságra készülő korosztályos párbajtőrözői minden medálból szépen gyűjtögettek, aranyból hármat is.

A 2004-es születésű serdülő lányoknál Bencsik Anna és Stefkovics Lilla egymás ellen vívhatta a döntőt, csörtéjükből az egész versenyen veretlen Bencsik került ki győztesen. A csapatarany is Békéscsabára került, Bencsik és Stefkovics mellett Hricz Lilla és Klára Zita tett még sokat a sikerért. Az elődöntőben a Szolnokot 4, a döntőben a Diósgyőrt 8 tussal verték. A serdülő fiúknál Lenkefi Soma Boldizsár bronzérmes lett, aki a 4 között a későbbi 2. helyezettől kapott ki.

A 2005-ös újonc korosztályban a 3. helyezett Apáti Bálintnak csak az elődöntőben parancsoltak megálljt, a klubtárs Tóth Marcell 8. lett. Csapatuk Krnács Tamással kiegészülve döntőt vívhatott a veresegyháziakkal, kikaptak, de a 2. hely így is dicséretes. A lányoknál Dékány Viktória az 5. helyen kötött ki. A 2008-as születésű törpiciknél Ivanics Emma ügyes vívással lett 3., Pataki Anna 6.

A legkisebb csibe korosztályban az AVA Dóczi Levente, Balogh Tamás, Anda Milán hármasa nem talált legyőzőre. Egyéniben Anda 6. lett. A békéscsabai párbajtőrözőket Galli Zsolt, Hajtman János, Medgyesi István és Runa Andrea edzők készítették fel.

A Kondorosi Vívós Sportegyesületből Pusztai Péter két tanítványa, az újoncoknál Kovács Emese, a serdülőknél Paulik Tamás verte meg az egész mezőnyt. Emese ugyan a csoportmérkőzések során „összeszedett” két vereséget, de a döntőig azután viszonylag sima volt az útja. Az aranyéremért hol nála, hol Garzó Liliánánál volt az előny, a végén 14:12-re a tatai lány vezetett, de Emese óriásit küzdve fordítani tudott. A serdülőknél is kitett magáért, a nyolcas döntőbe jutott és végül az 5. helyen végzett.

Paulik Tamás ellentmondást nem tűrően, okos, taktikus vívással húzta be ezt a versenyt is. A fordulóban mindössze 4 tust kapott, a 64-es táblán első volt. Ezután végig nagy különbségű győzelmek követték egymást, a 4 között a klubtárs Tusjak Dominikot 15:13-ra legyőzve az első helyért a veresegyházi Nagy Nándor 15:11-es legyőzésével sikerült megnyernie a versenyt.

Az utóbbi időben sokat fejlődő Tusjak Dominik végül dobogós, harmadik lett az idősebbek között, a saját korosztályában pedig úgy lett 5., hogy csak egy tussal kapott ki a későbbi győztes Nagy Nándortól.

A törpici lányoknál is vívott kondorosi a legjobb 8 között, Paulik Éva végül a 8. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában