Kézilabda

2019.05.18. 13:18

Nagy csatában kapott ki a Békés, az ötödik helyen zárt

Kikapott a Békés-Drén KC a Kecskeméti TE-Piroska szörp csapatától.

V. L.

Kecskeméti TE-Piroska szörp–Békés-Drén KC 26–24 (13–14)

Kézilabda NB I. B-s férfi-mérkőzés. Kecskemét, 500 néző. V.: Hargitai, Markó. Békés: Borbély – Kecskés 1, HAJDÚ 10, Morva 1, SZÉKELY 2, Oláh G. 6 (2), Megyeri 1. Cs.: Pajkó, Domokos (kapusok), Sebestyén 2, Dénes, Fedor, Bátky P. 1, Gazsó, Kiss R., Csuka. Edző: Papp Bálint. A Kecskemét legjobb dobói: Füstös 7, Kátai 5.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2.

Szép számú közönség előtt, jó hangulatban kezdődött az utolsó fordulóbeli találkozó. Az elején rendre a hazaiak vezettek minimális különbséggel, de a Békés rendre válaszolt. Szorosan alakult az állás, főleg Hajdú gólerős játékának köszönhetően tartotta a lépést a vendégcsapat, amely minimális vezetéssel zárta a játékrészt. Szünet után jobban kezdett a Kecskemét, azonban két találatnál nagyobb előnyt nem tudott kiharcolni a szívósan küzdő Békéssel szemben, amely a 46. percben egyenlített (20–20). A vendégek lendülete ezt követően is kitartott, ennek eredményeként az 52. percre kétgólos előnyt szerzett. A házigazdák a végjátékra kapust cseréltek, ami jó húzásnak bizonyult, mert a hálóőr bravúrjaival hozzásegítette csapatát a győzelemhez. A békésiek az ötödik helyen zárták az NB I B-s bajnokságot.

Papp Bálint: – Egy jó csapattal játszottunk, egy végletekig kiélezett, jó mérkőzést. Sajnos a végjáték a hazaiaknak sikerült jobban, ennek ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról, Köszönöm a csapat egész éves munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában