6. Megye Futás

2019.04.13. 17:22

Tóth László tizenhárom nap után célba ért

Szombaton délután háromnegyed három körül futott be Békéscsaba főterére a futóközösség tagjainak kíséretében kezében a megyezászlóval Tóth László futónagykövet, aki hatodik alkalommal teljesítette a Megye futást. Az idén tizenhárom nap alatt hatvannyolc települést érintett a futó, és 710 km-t tett meg.

V. L.

Az utolsó napon Kamutról indult, és a Murony–Békés–Tarhos–Doboz útvonalon több mint 47 kilométer megtételét követően érkezett a békéscsabai célba. Általában naponta öt és félórát futott Tóth László, akinek a legkisebb napi adagja negyvenöt, a legnagyobb több mint hatvan kilométer volt.

A beérkezés után a gratulálók gyűrűjében kérdeztük a békéscsabai futónagykövetet a hatodik megyefutás tapasztalatairól. – Nagy élmény volt számomra az elmúlt tizenhárom nap, amely új kihívásokat jelentett. Szerencsére sérülés nem zavarta a futásomat, a testsúlyom viszont mintegy két kilogrammal kevesebb mint az április elsejei rajtnál volt. Az első tíz napban megfelelő volt az időjárás, igaz a szél néhányszor próbára tett bennünket. Az utolsó három napon az eső is nehezítette a dolgunkat. A korábbi évekhez hasonlóan mindenütt vártak. A településeken harminc-negyven diák csatlakozott hozzám, és futott velem a központba. A futás után mindenütt közönségtalálkozó következett, ahol a beszélgetés során népszerűsítettem a mozgást, az egészséges életmódot.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb élménye a elmúlt tizenhárom napban, így felelt a sportember. – Csorváson háromszáz diák csatlakozott hozzám, és futott velem. Ez a nagy létszám sokat jelentett nekem, hiszen azt bizonyítja, hogy az a küldetés amit évekkel ezelőtt vállaltam, elérte a célját. Ezek a fiatalok megértették, és példát mutattak másoknak, hogy a mozgás, a sportolás nélkül a mai felgyorsult világunkban nem tudják megőrízni az egészségüket. Végül szeretném megköszönni mindenkinek aki segített a hatodik Megye futásban a támogatását.

A futónagykövet a jövő évi tervekről elmondta, 2020-ban szeretne eljutni Békés megye valamennyi településére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában