frissítve

2018.12.09. 15:35

Békéscsabai Előre: egy meccs alatt lerombolták, amit eddig felépítettek

Háromgólos vereséget szenvedett Mosonmagyaróváron a megyeszékhelyi csapat a labdarúgó NB II.-ben.

Verasztó Lajos

Fotó: A Békéscsaba 1912 Előre Facebook oldala

Mosonmagyaróvár–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (2–0)

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Kovács J. Z. (Becséri, Kovács II. G.). Mosonmagyaróvár: Somogyi – Kozma, Vágó, Forgács A., Darázs – Winkler, Zsirai (Maly, a 88.), Kovács Á., Eszlátyi (Stieber A., a 68.) – Szabó V. (Bartos, a 84.), Jelena. Vezetőedző: Tóth András. Békéscsaba: Ribánszki – Pilán (Máris, a 46.), Nagy S., Viczián, Mészáros – Mezei, Lustyik (Uram, az 55.) – Hursán (Zahorán, a 46.), Király, Szatmári – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor.

Sárga lap: Vágó, a 18., Nagy S., a 40., Urbin, a 70. percben.

Kiállítva: Ribánszki (szabálytalankodott a 16-oson kívül) az 55. percben.

Szögletarány: 3:2 (1:1).

39. perc: baloldali hazai támadás után Eszlátyi beadása után Szabó Viktor hét méterről lőtt a békéscsabai kapuba, 1–0.

44. perc: csabai szöglet után kivágták a labdát a védők, a mosonmagyaróváriak gyors kontrát vezettek, amelynek végén Szabó Viktor megszerezte második gólját, 2–0.

55. perc: egy előrevágott labdát Ribánszki a 16-oson kívül próbált megszerezni, a labda egy óvári játékoshoz került, akivel szemben szabálytalankodott, a játékvezető piros lapot mutatott fel a csabai hálóőrnek. A vendégek cseréltek, Lustyik helyére a 17 éves Uram János állt az Előre kapujába.

71. perc: hazai támadás végén Kozma a 16-os sarkáról kapásból kilőtte a hosszú felső sarkot, 3–0.

Fotó: A Békéscsaba 1912 Előre Facebook oldala (korábbi felvétel)

Napsütéses időben kezdődött a vasárnapi találkozó. Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán. A lila-fehéreknek volt egy ígéretes szabadrúgása 17 méterről, de Szatmári nem tudta bevenni Somogyi kapuját. A 20. percben is veszélyes támadást vezetett az Előre, de a kapu előtt az utolsó átadásnál rossz döntést hoztak a vendégek. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak. Az első félidő hajrájában két békéscsabai figyelmetlenség után Szabó Viktor betalált Ribánszki kapujába, így megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre a kiesés elöl menekülő Mosonmagyaróvár.

A szünetben Boér Gábor cserélt, Hursán helyére a fiatal Máris állt. A csabaiak próbáltak támadni, de a házigazda jól védekezett, és gyors akciókat vezetett. Egy ilyen támadás végén a 16-oson kívül szabálytalankodó Ribánszki kapus a kiállítás sorsára jutott. A 71. percben egy ritkán látható nagy góllal növelte előnyét az óvári együttes. A hajrában mezőnyjáték folyt a pályán, a tíz emberrel küzdő csabaiak nem tudtak igazi veszélyt jelenteni Somogyi kapujára. A látottak alapján az alsóházból menekülő, végig motivált óváriak győzelme teljesen megérdemelt a csaknem negyvenperces emberhátrányban játszó, gyenge teljesítményt nyújtó lila-fehérek ellen. Jó: Kozma, Forgács A., Winkler, Szabó V., ill. a csabaiak közül senkit sem lehet kiemelni.

Boér Gábor: – Szégyellem magam a csapat nevében. Ma mindent sikerült lerombolni, amit eddig felépítettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában