Vitorlázórepülés

2018.07.16. 11:44

Laurinyecz tizenhárom helyet javított

Négy napig várták tétlenül a pilóták, hogy végre kiderüljön az idő Ostrów Wielkopolskiban és gépeiket ismét felvontathassák a lengyel légtérbe a 35. vitorlázórepülő világbajnokságon.

G.P.

Az országot és Békés megyét is képviselő Laurinyecz Sándor is türelmetlen volt, de a sűrű sötét felhőket szombatra messzire sodorta a szél és a standard kategória 47 repülőt számláló mezőnye is a légtérbe emelkedhetett. A világbajnokság harmadik, hivatalos napján 315,31 kilométert határozott meg a versenybíróság Sobo–Kolsk–Winks–Rydzy érintésével.

Laurinyecz Sándor /Beküldött fotó/

A Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület pilótája addigi legjobb helyezését érte el, huszonharmadikként ért vissza a célhelyre, összetettben pedig a 34-ről a 26-ra zárkózott fel. Vasárnap még jobban ment a repülés Discus 2ax gépével az Obo–Pan–Belcht 296,30 km megtételét követően a mezőny első harmadában, a 18. helyen zárt és a hétfői remélt startot már összetettben a 21. pozícióból várta.

A kategória másik magyarjától, Vámosi Tamástól mindössze három egységgel marad el, a négy nap alatt 3288 pontot gyűjtött össze. A versenyben a lengyel Mateusz Siodloczek vezet 3611 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában