nordic walking

2018.06.12. 18:58

Békés megye az élen

Az Országos Nordic Walking Program keretében – Békés megyében, az országban egyedüli megyeként – három városban kerül sor játékos tájékozódási és akadályversenyre, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

V.L.

Békéscsaba után a múlt szombaton, Szeghalmon, a Pákász tanya (Várdai tó) adott otthont a rendezvénynek Elek Julianna nordic walking instruktor szervezésében. Három-öt fős csapatok jelentkezhettek, korhatártól függetlenül, akiknél legalább egy főnek nordic walking bottal kellett a kijelölt, térképen jelzett, játékos, szellemi és ügyességi feladatokat tartalmazó pontok érintésével a távot teljesíteni. Fő cél az egészséges életmód és a szabadidősport népszerűsítése, a nordic walking megismertetése.

Ez utóbbi, mint ismert, segít a mindennapos mozgásban, az ízületek és izomcsoportok összehangolt működésében és a helyes testtartásban. A regisztráció során a botok helyes használatát dr. Tóth Miklósné tréner mutatta be a kijelölt csapattagoknak. 15 csapat 12 helyszínen, közel hat kilométeres szakaszon teljesítette az egyes feladatokat. A legtöbb pontot gyűjtött csapatok mellett minden résztvevő csapat ajándékot és oklevelet vehetett át. A sok gyermek résztvevőre figyelemmel a mindenkinek biztosított ebéd után, játékos délután várt a kilátogatókra. Késő délután azzal búcsúztak a részvevők, hogy legközelebb a harmadik helyszínen, Szarvason találkoznak június 23.-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában