asztalitenisz

2018.06.02. 13:58

A Szekszárd jutott a döntőbe, az orosháziak a bronzéremért játszhatnak

Szombaton megkezdődött Szekszárdon a férfi és női Final Four, amelyben az extraliga első négy helyezettje találkozik egymással. A nőknél az extraligában első helyen végzett Szekszárd AC, a negyedik PET-BAU ASE Orosháza együttesével mérkőzött az elődöntőben, és a papírformának megfelelően győzött.

V. L.

Szekszárd AC—PET BAU ASE Orosháza 7:0

Asztalitenisz Elődöntő női mérkőzés, Szekszárd. Mikhailova, Madarász—Csáki, Tóth E. 3:0 , Madarász—Horváth L. 3:0 , Parkauskiene—Fehér O. 3:2 , Mikhaliova—Tóth E. 3:1. Madarász—Fehér O. 3:0, Mikhailova—Horváth L. 3:0, Parkauskiene—Tóth E. 3:0.

A szombat délelőtti elődöntőben az orosháziak a címvédő, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutott szekszárdiakkal találkoztak. A párosoknál a hazaiak biztosan nyerték a mérkőzést. Az első egyéni találkozón a válogatott, a világranglista nyolcvanadik helyén álló Madarász Dóra két szorosabb szett (11:9, 11:8), után a harmadik játszmát 11:5-re hozta Horváth Lilla ellen.

A hétszeres Európa-bajnok, rutinos litván Parkauskiene nagy csatát vívott a 19 éves orosházi kölcsönjátékossal, Fehér Orsolyával, és végül a döntő szettben 11:6-ra győzött, így összesítésben már 3:0-ra vezetett a házigazda. Az orosz Mikhaliova, a világranglista 43. helyezettje ellen az első szettet Tóth Edina nyerte, a folytatásban azonban érvényesítette a papírformát az orosz légiós. Ezt követően Madarász Dóra biztosan verte Fehért, majd Mikhailova ellen három szoros játszmában (11:7, 12:10, 11:9) bukott Horváth Lilla. Ruta Parkauskiene hozta a kötelezőt Tóth Edina ellen, így a várakozásnak megfelelően a Szekszárd 7:0-ra győzött, és bejutott a döntőbe.

Az orosháziaknak nem kell szégyenkezniük, becsületesen helytálltak, és vasárnap a bronzéremért játszanak a Budaörs—Erdért SE találkozó vesztesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában