küzdősport

2018.05.25. 20:10

Megérdemlik a figyelmet a küzdősportosok

Rendhagyó sajtótájékoztatóra került sor pénteken délután az East Warriors MMA Gym békéscsabai központjában, ahol – miközben zajlottak az edzések – Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a klub színeiben a közelmúltban Budapesten megrendezett kempo világbajnokságon összesen öt arany-, két ezüst-, és három bronzérmet szerző fiatal sportolókat.

Gajdács Pál

Rendhagyó volt, hiszen maga a képviselő is kesztyűt húzott és Niedermayer Zsolt gálaszervezővel tartott egy rögtönzött bemutatót.

– Vannak nagyszerű, részben csapat-, részben egyéni, olimpiai, felkapott sportágak Békéscsabán, melyek reflektorfényben, és emiatt előnyben vannak – mondta Herczeg Tamás. – Ugyanakkor vannak olyan békéscsabai, Békés megyei fiatalok más sportágakban, akik szintén világraszóló eredményeket érnek el. Ezért mindenképpen megérdemli a figyelmet az a munka, amit végeznek, meg az a teljesítmény, az a siker, amit elérnek. Le a kalappal előttük!

Nem kiugró sikerekről beszélhetünk, hiszen folyamatosan szállítják a nagy versenyekről is a jó eredményeket. Ez egy viszonylag széles bázison nyugvó sportolói közeg, amely tudja hozni az eredményeket. Itt arra is van lehetőség, hogy a szabadidősportot szolgáló módon járjanak edzésre, akik közül később többen versenyekre is eljuthatnak. Ezek a sportolók megmutatkozhatnak szélesebb közönség előtt, gondolok itt a június 16-án, Gyulán sorra kerülő hagyományos Fight Night, amolyan show-jellegű gálára is, amelyre megvan az igény. Ez is egy olyan esemény, amely közönségvonzó. Van teljesítmény, van mit megmutatni látványban és mozgáskultúrában is.

Niedermayer Zsolt a közelgő gyulai Fight-Night gáláról szólt, említve a WFC-szervezet profi MMA címmérkőzésére készülő east warrioros Hocz Csaba mérkőzését. Hocz azért nem lehetett jelen a pénteki sajtóeseményen, mert felkészítőjével, Kiss Károllyal pénteken Prágában a GCF-szervezet profi MMA-gáláján készült nagy csatára, a dagesztáni Murad Eldarushev ellen.

A gyulai gálán ezúttal is több műfajban láthatók majd párharcok a gyulai várkert Tószínpadán, így kempóban, K-1-ben és ökölvívásban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában