BRSE - galériával

2018.05.12. 21:32

Szép volt lányok – köszöntötték a bajnokcsapatot a főtéren

Szombaton este a megyeszékhely főterén, a városháza előtt köszöntötték a péntek este Nyíregyházán sorrendben ötödik bajnoki címét szerző Linamar Békéscsabai RSE női röplabdacsapatát. Az ünnepség — amelyre több százan jöttek el — előtt a szurkolók különböző rigmusokkal üdvözölték a lányokat, és a szakmai stáb tagjait.

V. L.

Egyenként szólították a színpadra a főszereplőket, a bajnokcsapat tizenöt tagját, akik mind elmondták, hogy a szezon során jelentkező nehézségeket sikerült leküzdeniük, a csapategységnek, és a kitűnő szurkolótábornak köszönhető a sorrendben elért ötödik bajnoki cím.

A montenegrói válogatott Kszenija Ivanovics elmondta, jól érzi magát Békéscsabán, remek a szurkolótábor, akiknek egész éves biztatását magyarul köszönte meg.

A fiatal Glembóczki Zóra azt hangsúlyozta, hogy amikor az alapszakaszbeli nyíregyházi bajnoki mérkőzésen megsérült Kszenija Ivanovics és Szpin Renáta, azután alakult ki az igazi csapategység, amely meghozta a végső sikert.

Bodnár Dorottya arról beszélt, hogy a döntő második elvesztett idegenbeli mérkőzése után neki kellett motivációs beszédet tartania, azt kérte a lányoktól, hogy pitbull módjára küzdjenek.

A saját nevelésű, ötszörös bajnok, válogatott liberó, Molcsányi Rita azt emelte ki, hogy a nyáron jelentősen átalakult a csapat, de a vezetés mindig olyan röplabdázókat igazol, akik azon túl, hogy kiváló játékosok, emberileg is gyorsan beépülnek a csapatba.

A csapatkapitány Dobi Edina, aki sok külföldi bajnokságban szerepel arról beszélt, hogy egyedülálló Európa röplabdaszínpadán ami Békéscsabán folyik, ahol a vezetés, a csapat, és a szurkolók egymásra találva küzdenek a sikerekért. Mindez fantasztikus érzés volt a számára.

Ezt követően Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere átadta a pénteki nyíregyházi mérkőzés legjobbjának (MVP) járó díjat Glembóczki Zórának. A folytatásban a csapat vezetői is feljöttek a színpadra, Kormos Mihály vezetőedző, Leiszt Máté másodedző, Antonio Ferrari statisztikus, és Baran Ádám elnök is nagy tapsot kapott.

Kormos Mihály azt hangsúlyozta, hogy nagy munkát végeztek a lányok, és a csapategység volt a kulcs a végső sikerhez. Baran Ádám arról beszélt, hogy már most azon dolgoznak, hogy jövőre meglegyen a csapat számára a hatodik bajnoki cím is, folynak a tárgyalások a jövő évi keret kialakítását illetően.

Ezt követően Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a csapatot: — Aranyos lányok, aranyos sportvezetők és aranyos szurkolók — kezdte majd így folytatta: — Az ötös egy misztikus, pozitív kisugárzású szám. Megköszönöm mindenkinek a munkáját, akik hozzájárultak az újabb bajnoki címhez. Külön köszönet jár a szurkolóknak, akik itthon és idegenben is mindig hatalmas támogatást nyújtanak a lányoknak, átsegítve őket a nehéz pillanatokon. Hajrá BRSE, hajrá Békéscsaba — zárta mondandóját a polgármester.

Kiss Tibor és Szarvas Péter virágot adott át a bajnokcsapat tagjainak, majd a rendezvény végén a résztvevők elénekelték a Himnuszt.

A női röplabda Extraliga döntőjéről itt írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában