kosárlabda

2018.05.10. 15:01

Az MTK lett a párharc győztese

A budapesti vereség után hazai pályán sem sikerült javítania a Békésnek az NB I B-s rájátszásban.

G.P.

A két győzelemig tartó párharc így az MTK Törökbálint sikerét hozta. Már az első negyedben több hibát vétett a Békés, célratörőbb, agilisabb volt az MTK. Bár az eredményben ez nem mutatkozott meg, hiszen csupán egyetlen ponttal bizonyult jobbnak a fővárosi együttes a Békésnél. A második játékrészben aztán az eredményességben is az MTK felé billent a mérleg nyelve. A 12 békési pont hazai pályán nagyon kevés volt. A félidőben sikerült kissé felrázni a csapatot.

A harmadik negyedben feljavult a védekezésük, több labdát szereztek, elbizonytalanodott az MTK, de a hazaiak támadásokból továbbra is hiányzott a lendület, nem tudták pontokra váltani a feljavult védekezésüket. A pontszegény harmadik negyed után 7 ponttal vitt a Törökbálint csapata. Nem tűnt lehetetlen dolognak a fordítás. Küzdött, hajtott a Békés, végig nyílt volt a találkozó, de az átütő erő hiányzott ezen az estén a csapatból. Így 6 pontot meg tudott tartani vezetéséből a vendégcsapat, és eldőlt a párharc.

Calle Pubfood Békés–MTK Törökbálint 64:70 (18:19, 12:21, 14:11, 20:19)

NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés, rájátszás a 9–12. helyért, 2. mérkőzés. Békéscsaba, 100. néző. V.: Radnóti, Vadász, Csallóközi.

Békés: Koma (4), KERTÉSZ (17/3), Nagy B. (7/3), Zrinyi (4), Krisztics (19) Cs.: Gruda (6), Hajdú (5), Bánszki, Nagy Cs. (2), Balog G., Sipaki, Farkas. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos.

Az MTK legjobb dobója: Bihari(19).

Balog Vilmos: – Alacsony színvonalú mérkőzésen a motiváltabb csapat nyert.

Következik a 11-12. helyért a Bonyhád csapatával a két győzelemig tartó párharc. Az első mérkőzés május 16-án, szerdán lesz Békéscsabán 19.30-as kezdéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában