Kempo

2018.04.25. 16:02

Kempo: érmeket várnak a békéscsabai versenyzőktől

Az International Kempo­ Federation (IKF) április 26. és 28. között rendezi meg a 16. ­világbajnokságát Budapesten, a MOM-csarnokban. Békés megyéből a legtöbb versenyzőt a békéscsabai East Warriors Kempo és MMA Klub adja majd.

Csütörtökön a technikai versenyszámokra (kata, fegyveres kata, önvédelem) és küzdelmi versenyszámra (submission) kerül sor. Másnap következnek a küzdelmi versenyszámok (semi kempo, knock down), melyek szombaton is folytatódnak a kempo kumite, full kempo, kempo MMA kategóriákban.

A Lacza Ádám Illés elnök ­vezette Magyar Kempo Szövetség már régóta készül a világbajnokság megrendezésére. Az eseményről információkat a http://kempobudapest2018.com/ oldalon lehet szerezni.

Nemcsak a szervezés és lebonyolítás jelent óriási kihívást a szervezőknek, hanem az is, hogy hazai rendezésű vébén a magyar válogatottnak is élen kell járni az eredményességben. Számos verseny, közös válogatott edzőtáborozások után alakult ki a népes magyar válogatott. Békés megyéből a legtöbb versenyzőt a békéscsabai East Warriors Kempo és MMA Klub adja majd. Kiss Károly, aki nemcsak edzőként, hanem versenyzőként is elindul, biztos abban, hogy érmekkel térnek majd haza. Mind a K-1, mind az ún. submission szabályrendszerben elindulnak a csabaiak.

Az East Warriors SE a következő versenyzőket delegálta a válogatottba: Vincze Krisztián­, Hegedűs Máté, Hocz Csaba, Kiss ­Károly, Dolog György, Kugler Gábor, Kristóf Bálint. Számos mérkőzésen, versenyen, látványos gálán bizonyították tehetségüket mind itthon, mind Európában, sőt, az USA-ban is. A válogatott tagja a Békéscsabai LTP SE felnőtt kick-box válogatottja, Opauszki Dávid, aki a semi-contact szabályrendszerben harcolta ki az indulás jogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában