Labdarúgás

2018.02.10. 14:51

Két góllal nyertek a lila-fehérek

A kissé fáradtan kezdő lila-fehérek az első negyedóra végére találtak magukra, és több ígéretes akciót is vezettek.

Verasztó Lajos

Békéscsaba 1912 Előre—Hódmezővásárhelyi FC 2—0 (0—0)

Labdarúgás Felkészülési mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utcai műfüves pálya. V.: Takács T. Békéscsaba: Máthé — Kiss L., Dávid Z., Zahorán — Nagy S., Lustyik, Király P., Szatmári — Gyurján, Urbin, Gránicz. Játszott még: Pilán, Szélpál N., Seres, Viczián, Nagy I., Kálmán, Birtalan, Hursán, Tóth D. Vezetőedző: Boér Gábor.

Hódmezővásárhely: Bordás D. — Prasler, Huszár, Tóth J., Mezei — Mátó, Füredi, Szilágyi N., Koncz — Szekér, Szabó Mihály. Játszott még: Filipánics, Darida, Bürgés, Gyüre L, Bartyik R., Szabó Márk. Edző: Szűcs Róbert

58. perc: Urbin gurított Grániczhoz, aki megszerezte a vezetést, 1—0.

86. perc: a vendégek szabálytalankodtak a 16-osukon belül, a megítélt 11-est Birtalan biztosan értékesítette, 2—0.

Feltüzelt hangulatban kezdték a szombati mérkőzést az NB III-as vendégek. A csabai védelem jól állta a sarat, így a vásárhelyiek csak egy kapufáig jutott. A kissé fáradtan kezdő lila-fehérek az első negyedóra végére találtak magukra, és több ígéretes akciót is vezettek a folytatásban, de a szünetig nem tudtak gólt szerezni.

A második félidőre négy helyen is frissített Boér Gábor, majd kicsit később újabb öt játékost küldött pályára. Az 58. percben Gránicz szerzett vezetést, majd több igéretes akciót is vezettek a hazaiak, de ezeket a lehetőségek kimaradtak. A hajrában büntetőből Birtalan állította be a végeredményt.

Fotók: Imre György

Boér Gábor: — Az előző alkalommal is elmondtam, hogy ilyenkor már az eredmény is fontos. Megtettünk mindent, hogy ne kapjunk gólt és megnyerjük a meccset. Mindkettőt sikerült teljesíteni, bár látszott a játékosokon, hogy fásultak és fáradtak. Nyilván ennek van most az időszaka, de ettől kezdve a frissítésre helyezzük a hangsúlyt, szeretnénk a támadójátékot tovább javítani. A mai napon ebből a szempontból akadozott a gépezet, és az utolsó passzaink pontatlanok voltak. Ettől függetlenül értékes edzőmérkőzés volt, és bízom benne hogy labdarúgóink feltöltődve jönnek vissza arról a rövidke pihenőről, amit most kapnak. Attól kezdve teljes gőzzel arra készülünk, hogy a kupa- és a bajnoki mérkőzéseken is sikeresek tudjunk lenni. Az idézőjeles aradi főpróbán és a nagykanizsai túrán egészen biztosan nem ugyanaz a keret vesz majd részt, hiszen kétszer is utazni kell és elég rövid az idő a két meccs között.

A lila-fehérek a tervek szerint február 17-én, szombaton 11 órától Világoson a romániai UTA Arad ellen lépnek pályára, majd február 20-án, kedden a Magyar Kupa első mérkőzésén Nagykanizsán szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában