Programkavalkád

2024.04.14. 13:40

Vasban és Burgenlandban jártak a Bartók Kórus tagjai – galériával

Az elmúlt héten Vas vármegyében járt dr. Jároli Józsefné, a kórusegyesület elnöke vezetésével a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar. Négy nap alatt rengeteg értékes programban volt része az együttes tagjainak. Megtekintették a nemrégiben felújított Nádasdladányi Nádasdy-kastélyt, Szombathelyen a Püspöki Palotát, valamint a méreteiben is lenyűgöző Sarlós Boldogasszony Székesegyházat.

Beol.hu

Vasban és Burgenlandban jártak a Bartók Kórus tagjai.

Fotó: Szák-Kocsis Péter

Szák Kocsis Péter kórustag beszámolójából kiderült, hogy másnap Burgenlandba látogatott a csoport. Kismartonban végigjárták az Eszterházy-kastélyt, ahol Joseph Haydn a hercegi család udvari zenészeként működött, majd megnézték a Haydn-Kirche Mausoleumot. 

A harmadik napon a kőszegi Jézus Szíve templomot és a Jurisics várat látogatták meg. A legbátrabbak megmászták a Kálvária dombot, végül a szabadtéri múzeumként működő Cáki pincesoron sétáltak végig. Az énekkar minden templomban, várban, kastélyban énekelt néhány kórusművet a látogatók nagy megelégedésére.  A kirándulás méltó befejezéseként a kórus a híres, középkori Jáki templomban a vasárnapi szentmisén Perlaki Attila karnagy vezetésével végig énekelte a liturgiát, többek között Kodály Zoltán Magyar miséjét is megszólaltatva. A történelmi falak közt mindnyájuk számára feledhetetlen élményt nyújtott az orgonakísérettel megszólaló kórusmuzsika. 

Remek szállásuk volt a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia vendégházában, az egykori karmelita kolostorban. A tavaszi kirándulás utolsó állomásaként a Jeli Arborétum csodálatos virágokkal pompázó kertjét járta körbe a békéscsabai dalos társaság.  Az utazás a békéscsabai önkormányzat, illetve a városi jótékonysági bál felajánlásával valósulhatott meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában