Aranyakat is kaptak

2024.04.17. 16:55

A Schéner-birodalomban meséltek a gyermekek Csabán

A Schéner Mihály Kossuth-díjas képzőművész által megálmodott, létrehozott Békéscsabai Meseházban és a hozzá kapcsolódó nemzetiségi klubházban adtak számot mesemondó tudományukról az alsós diákok szerdán.

Nyemcsok László

Fotó: Bencsik Ádám

Hegedűs Bite-Beáta pedagógus megnyitójában elmondta, ismét Békéscsaba egyik legszebb épülete, a Meseház adott otthont a seregszemlének. Ahogy fogalmazott: Schéner Mihály képzőművész ránk hagyományozott birodalmában a mesék útravalói biztosan szerepelnek a tarisznyától a hamuban sült pogácsáig, és sokan segítenek a mesehősnek helytállni, megtalálni az igaz utat.

Fotó: Bencsik Ádám

– Figyelmesen tekintsetek egymásra, csodáljátok meg egymás mesemondását, legyetek rá büszkék, hogy itt vagytok és eljutottatok idáig – hangsúlyozta Hegedűs Bite-Beáta.

A kis versenyzők színre lépése után a zsűri meghozta döntését. Ennek alapján az elsősöknél aranyminősítést kapott Busi Liliána, Katkó Irina Lilla, Könyves Blanka Titanilla, Tóth Gergely és Tóth Szandra. A 2–3. osztályosoknál a legjobbak: Sánta Luca, Szepsi Lujza Kisanna, Kiss Mira, Baukó Réka és Gaál Erik. A 4–5. osztályosoknál aranyminősítésben részesült Antal Benjámin, Szelezsán Zsombor és Csatlós Attila.  

Fotó: Bencsik Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában