Közgyűlés

2024.04.30. 14:18

Többen kapnak kitüntetést Csabán, Pásztor Józsefet vármegyei díjra javasolják

A Békéscsaba Egészségügyéért és a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa elismerésekről is döntött nemrég tartott ülésén, zárt ajtók mögött a városi közgyűlés. A kitüntetésekről a részleteket sajtótájékoztatókon ismertette Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Paláncz György alpolgármester.

Licska Balázs

Egészségügyéért kitüntetést kap egyrészt Bagyinka Éva körzeti ápoló, aki a Lencsési lakótelepen dolgozik dr. Varga Edit háziorvos mellett, több évtizedes tapasztalattal és elhivatottsággal; másrészt dr. Bayer Hedvig sebész főorvos, aki nemrég vonult nyugdíjba és több mint negyven éven át dolgozott a kórházban.

pásztor józsef, kitüntetés, elismerés, békéscsaba, közgyűlés, javaslat
Többen kapnak kitüntetést Békéscsabán. Azt javasolják, hogy Békés Vármegyéért díjjal ismerjék el Pásztor Józsefet, az Előre legendáját, ikonját. Fotó: Bencsik Ádám

A Békéscsaba Kiváló Pedagógusa címre tizenhárom javaslat érkezett. A grémium döntése értelmében idén jutalmat vehet át Bordásné Mundrucz Csilla, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola magyar-történelem szakos mesterpedagógusa; valamint Hugyeczné Krnács Katalin, a Közgé, azaz a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese.

Békés vármegyéért kitüntetést javasolnak a focilegendának

A városi közgyűlés azt javasolta Békés Vármegye Önkormányzata számára, hogy Békés Vármegyéért díjjal tüntessék ki Pásztor Józsefet, a békéscsabai Előre legendáját, ikonját, aki labdarúgóként és edzőként is kiemelkedő sikereket ért el a futballklubbal. Nemrég Békéscsabáért díjjal jutalmazták a 70 éves szakembert. A Békés Vármegyéért elismerés indoka az lehet, hogy amikor Pásztor József játszott vagy ő volt az edző, akkor miatta vagy az általa irányított csapat miatt az egész vármegyéből több ezren látogattak ki a meccsekre, a Kórház utcai stadionba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában