Megelőzés

2024.04.30. 15:28

Segítik a 70 éven felülieket szén-monoxid-érzékelők beszerzésében

A Hajrá Békéscsaba közgyűlési frakciója sajtótájékoztatón értékelte a múlt heti közgyűlésen elhangzottakat. Kiemelték, hogy támogatják a 70 év felettieket a szén-monoxid-érzékelők beszerzésében, illetve ösztöndíj támogatást indítanak a gimnáziumba és szakgimnáziumba járók számára.

Papp Gábor

A békéscsabai közgyűlés múlt heti ülésén döntött arról, hogy a  70 éven felüliek meghatározott vagyoni és jövedelmi viszonyok igazolása és megléte esetén támogatással vásárolhatnak szén-monoxid-érzékelő készüléket – jelentette be a Hajrá Békéscsaba közgyűlési frakciójának keddi sajtótájékoztatóján Varga Tamás alpolgármester és dr. Juhász István tanácsnok.

beszámoló, szén-monoxid mérők, beruházás
Dr. Juhász István részletesen szólt a rendőrség, illetve a tűzoltóság beszámolójáról, Varga Tamás pedig a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról szóló beszámolóról.

Varga Tamás elmondta, a szén-monoxid-érzékelők beszerzésének támogatását a Hajrá Békéscsaba frakció kezdeményezte.

– Egy jól kidolgozott kritériumrendszert fogadott el a közgyűlés, így a remények szerint minél többen juthatnak hozzá az eszközhöz – fogalmazott az alpolgármester. A témáról egyebek mellett annak kapcsán is esett szó, hogy a közgyűlésen a tűzoltóság is beszámolt munkájáról.

Varga Tamás kiemelte, a gimnáziumba és szakgimnáziumba járók számára ösztöndíj támogatást indít az önkormányzat, amelynek kritériumrendszereit ugyancsak elfogadta a közgyűlés. Azokat a békéscsabai gimnáziumi tanulókat, akik az év végén a 4,8-as átlagot elérik, 50 ezer forinttal ismeri el az önkormányzat a városi tanulmányi ösztöndíj keretében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában