Versünnep

2024.04.14. 20:02

Orosházi szavalót hívtak a Nemzeti Színház gálájára

A magyar költészet napján a Nemzeti Színházban tartották a Versünnep 2024 döntőjét és gálaműsorát. Orosházi szavaló is volt a meghívottak között.

Csete Ilona

Csányi József a Nemzeti Színházba kapott meghívást a gálára

Fotó: Csányi Tünde

A hivatásos előadóművészeknek rendezett megmérettetésen a tizenegy legjobb produkció versenyzett évfordulós magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers, vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban. A Versünnep 2024 fődíját egy olyan formáció nyerte, akik alkotóművészként és előadóművészként is kivételesen teljesítettek a versenyen; az idei Versünnep fődíját Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak szuggesztív előadásával. A Versünnep 2024 döntőjének gálaműsorán fellépett az orosházi Csányi József, a Versünnep Nemzetközi Seregszemle 2023 egyik fődíjasa is.

Ő volt a Versünnep tavalyi országos döntőjének felnőtt győztese. Akkor azt nyilatkozta, remek élményben volt része. A versek a szívéhez közel állnak. hajdan sokat szerepelt szavalóversenyeken, jelenleg a helyi médiában dolgozik, televízióban gyakran hallatja a hangját.

A Nemzeti Színház színpadán állni felemelő érzés volt számára és megtiszteltetésként élte meg, hogy elhívták az idei gálára. Saját példájával üzeni: legyünk bátrak, amatőr versenyzőként is el lehet érni kiemelkedő eredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában