Gálaműsor

2023.06.17. 19:08

Orosházi győzelem született a Versünnepen

A Versünnep Alapítvány 17 éve működik. Minden évben versenyeket, seregszemléket, bemutatókat, táborokat, gálaműsort szervez a tehetségek támogatására és kibontakoztatására neves színművészek, előadóművészek részvételével. A szombati versünnepre kizárólag magyar költők művével lehetett jelentkezni. Két orosházi is eljutott a nemzetközi megmérettetésre.

Cs. I.

Csányi József lett a felnőtt kategória győztese – mutatja Rékasi Károly. Fotó: Facebook

Versünnep nemzetközi seregszemlét szombaton rendezték meg a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában. Kér orosházi szavaló is ott lehetett: a kisdiákok korosztályában Tóth-Gáspár Boróka, aki Békés Márta: Hétfőn a hetes még nagyúr című versét mondta el, míg a felnőttek mezőnyében Csányi József az egyik kedvencét szavalta el (Arany János: A fülemile). 

A zsűriben helyet foglalt Csomor Csilla színművész, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja, Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, a Versünnep 2022 fődíjasa és Rékasi Károly színművész.

Az eredményhirdetéskor (kategóriánként értékelték a résztvevőket) kiderült, az orosházi Csányi József bizonyult a legjobbnak a felnőttek között. Hírportálunknak elmondta, remek élményben volt része. A versek a szívéhez közel állnak. Versválasztása is sikeres volt. 

– Rékasi Károly szerint az érződött a szavalat közben, hogy jól ismerem a verset, a történetet, a tanúságait és ezt remekül megosztottam a közönséggel. Ez a győzelmet is jelentette. A díjkiosztón elhangzott, hogy ősszel lesz egy gála, amire meghívást kapunk - nyilatkozta Csányi József, akiről kevesen tudják, hogy első munkahelye a Békéscsabai Jókai Színház volt. Jó barátságban van azóta is az irodalommal.

Az orosházi Vörösmarty iskola diákja, Tóth-Gáspár Boróka is remek élményként mesélt a szombati versünnepről. Kategóriájában tizenhatan voltak. A negyedikes kislány sikeresen szerepelt már több vers- és mesemondóversenyen, ezúttal is hibátlan szavalattal bizonyította felkészültségét. Náluk egy 7 éves kislányt hirdettek ki győztesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában