Tavaszi Fesztivál

2024.04.11. 19:01

Gubis Mihály alkotásaiból nyílt emlékkiállítás - videóval

A 76 éve született és 18 éve elhunyt békéscsabai művész, Gubis Mihály alkotásaiból nyílt emlékkiállítás csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében. A rendezvényen közreműködött a Dobszerda zenekar.

Licska Balázs

A megnyitón közreműködött a Dobszerda együttes. Fotó: Licska Balázs

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy a tárlat a Tavaszi Fesztivál részeként nyílt meg. Hangsúlyozta, igyekeznek nemcsak művészetet hozni Békéscsabára, hanem olyan művészetet is megmutatni, a közönség elé tárni, amely Békéscsaba része, amely itt született meg. A véleménye szerint a kiállítás, valamint az azon megjelent művek valamelyest a jövőről szólnak. Arról is beszélt, hogy a Gubis Mihály-kiállítással a kiállítóhely is fontos állomásához érkezett.

Szente Béla
Köszöntőt mondott Szente Béla igazgató. Fotó: Licska Balázs

Ván Hajnalka művészettörténész a megnyitón kiemelte, hogy Gubis Mihály milyen adottságokkal rendelkezett, hogy elementáris erő és energia munkált benne, amelyek műalkotásokká váltak és ennek mentén – mint egyfajta szelencében – megmaradtak. Úgy véli, a tárlat különleges hangulattal bír, az érzelmekre hat. Mindegyik kép egy-egy külön világot jelenít meg, mindegyiket egy-egy önálló gondolat indította be, és beszélt a művész által használt szimbólumokról is.

A tárlatot Ván Hajnalka művészettörténész nyitotta meg. Fotó: Licska Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!