Labdarúgás

2024.06.12. 20:40

Hét év után ismét NB III.-as csapata van Gyulának - galériával

Hét év után ismét harmadosztályú labdarúgócsapattal büszkélkedhet Gyula. A fürdővárosi együttes az NB III.-as osztályozón szerda délután egy gól nélküli döntetlennel „fejelte meg” Nógrádban a szombati hazai 3–0-s sikerét, ezzel a nyári felkészülést már magasabb szintű helytállás reményében kezdheti meg.

Bakulya Mihály

Gyulai Termál FC: helló harmadosztály, itt vagyunk!

Fotó: NMH

Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia–Gyulai Termál FC 0–0

Osztályozó labdarúgó-mérkőzés az NB III.-ba jutásért, visszavágó. Érsekvadkert, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás (Baghy Csaba, Holpár Gergely).

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Frey, Hajdu, Gyebnár – Haronisz (Királyházi, 81.), Bozzai (Deák, 60), Kozma (Nagy Zs., 76.), Szieber (Kovács P., 60.), Török – Sándor M. (Rieger, 76.), Járvás. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Gyula: Szabó M. – Szabó Zs. (Szabó V., 74.), Nagy S., Szabó P., Zabari (Kukla, 79.) – Trescsula, Borbély, Babinyecz (Repisky, 79.), Katona – Tanner (Zsilák, 74.), Varga T. (Bojtos, 60.). Edző: Brlázs Gábor.

A hazai pályán megszerzett tekintélyes fór birtokában nyugodtan járathatták a labdát a gyulaiak az első félidőben. Az elején Varga Tamás előtt két nagy helyzet is adódott a vezetés megszerzésére, ám mindkettő kimaradt. A vendégek problémáit leginkább az érsekvadkerti keskeny pálya jelentette, melyen a házigazdák sokkal könnyebben lezárhatták előttük a területeket. Ettől függetlenül többet birtokolták a labdát, bár igazán veszélyes lehetőséget már nem tudtak kialakítani. A hazaiaknak a félidő középső harmadában akadt egy jó periódusuk, sőt egy szögletet követő ígéretes közeli fejesük is, ami a kapuvasat súrolta. Az a fajta átütőerő viszont hiányzott a játékukból, amivel szorosabbá és izgalmasabbá tudták volna tenni a párharcot.

Lanyhult a meccs szünet után

A második játékrész során hosszú időn keresztül langyos mederben csordogált a meccs. A vendégek nem különösebben szaggatták az istrángot, így is stabilan őrizték a hazai környezetben kiharcolt előnyt. Az akadémisták a félidő második felében megpróbáltak támadóbb stratégiára váltani. Többet kezdeményeztek, pontosabban tették a labdát, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Ebben az időszakban a gyulaiak szórványos kontrákból próbáltak veszélyeztetni, ezek egy nagy ziccert eredményeztek, gólt viszont nem, mint ahogyan az egész mérkőzés sem.

NB III.-ba jutott a Termál FC a hazai győzelmének köszönhetően.

Jó: Török, Hajdu, Frey, ill. Szabó P., Borbély, Babinyecz.

Kárpáti Zoltán: – Próbáltunk mindent megtenni a győzelem érdekében. Kicsivel jobban néztünk ki, mint a gyulai mérkőzésen, de összességében a jobb csapaté lett az NB III.-as tagság.

Brlázs Gábor:Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, az elsődleges célt, a hazai előny megőrzését azonban teljesítette a csapat, illetve az éves tervet is elérte, amihez gratulálok a fiúknak! Jöhet a másfél hetes megérdemelt pihenő!

Ők jutottak NB III.-ba

További eredmények (zárójelben a párharcok első mérkőzései): Füzesabonyi SC–Monostorpályi SE 2–0 (2–1), Villány TC–Tiszaföldvár SE 1–1 (1–5), Tatai AC–Csepel TC 1–6 (1–4), Dunaharaszti MTK–Mátészalkai MTK 1–2 (1–3), Balatonalmádi SE–Ózd-Sajóvölgye 2–0 (2–3).
Osztályozó nélkül jutottak az NB III.-ba: Szegedi VSE, MÁV Előre FC Főnix, Bonyhád VLC, Szombathelyi Haladás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában