Horgász

2024.06.10. 17:21

Óriási pontyot fogtak a Fás-tóból

Az elmúlt hetekben kétszer is megdőlt a hivatalos békéscsabai fás-tavi pontyrekord, most pedig újabb rekordközeli fogás született – írta Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Papp Gábor

Skaliczki Norbert remek fogást ért el

Mint írták, úgy tűnik, a nagyhalas dömpingnek koránt sincs vége az óriás bányatavon, ugyanis múlt héten ismét egy hatalmas, óriási pontyot tereltek szákba, ami csupán pár dekagrammal maradt el a május végén beállított legfrissebb tócsúcstól. Skaliczki Norbert élménybeszámolója így hangzik: „június 5-én, szerda délután 5 órakor érkeztünk horgásztársammal a békéscsabai Fás-tó partjára, nagyhal fogás reményében, melyet reggelig terveztünk.

Kiérkezésünk utána hamar megkezdtük az alapozóetetést, ami körülbelül 20 rakéta szemes mag és bojli volt. 6 óra magasságában a szerelékek bevetésre kerültek, amelyeket Okuma 90-es orsó, Prologic 390-es bojlis bot, 0,40-es főzsinór 0,20-as fonott előke, 4-es méretű horog, csalinak pedig egy felfűzött mega barackos gumikukorica alkotott az etetőkosaras végszereléken. Este fél 9-kor egy komótos, erőteljes húzós kapás jelentkezett a jobbos bőrömön. 

A kontaktus felvétele után éreztem, hogy jó hal lesz Körülbelül 15 perces fárasztás utána került a merítőháló fogságába. Ekkor láttuk meg Ragály Tibor sporttársammal, hogy az egy 20 kiló közeli tőponty. A halőr értesítése után, gyors letárolás következett. Hitelesítéskor a súlya 19,94 kilogrammnak, a hossza 83 centiméternek bizonyult. A mérés után a hal, videón megörökítve visszakerült éltető elemébe, hogy másnak is szerencsét hozzon. A fogás, méltó megkoronázása a horgászatnak, mely egyben személyes rekordom is, amit 8 nappal előtte állítottam fel egy 18,08 kg-os hallal.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában