Több mint egy héten át

2024.01.16. 06:53

Ezekkel a programokkal ünneplik a magyar kultúrát Békéscsabán

Több mint egy héten át, rengeteg programmal ünneplik a magyar kultúrát Békéscsabán – ismertették a városházán, ahol összegyűjtötték a programokat. A legjelentősebb elemét, az ünnepi gálaestet január 22-én, hétfőn rendezik a Békéscsabai Jókai Színházban: köszöntőt mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, kitüntetéseket adnak át, majd műsort ad a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar és a békéscsabai teátrum.

Licska Balázs

A Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar ad ünnepi koncertet január 22-én este a színházban.

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Január 17-én, szerdán 14 órakor nyílik meg a mezőmegyeri Arany János művelődési házban László Henriett festőművész kiállítása, közreműködik Vozár M. Krisztián zongoraművész.

Január 18-án, csütörtökön 17 órakor Mindig van új a nap alatt címmel nyílik meg a Munkácsy Mihály Múzeum legújabb szerzeményeiből összeállított időszaki tárlat. Ugyancsak 17 órakor folytatódik a közéleti teaház a Lencsési Közösségi Házban, amelynek vendége ezúttal dr. Pap István lesz, az egykori megyei művelődési központ nyugalmazott igazgatója, akivel Takács Péter intézményvezető beszélget.

Január 19-én, pénteken 16 órakor Emléktöredékek címmel talál otthonra a Jaminai Közösségi Házban Megyeri-Horváth Gábor tárlata. 17 órakor pedig a Lencsési Közösségi Házban nyílik meg a Márvány Fotóműhely tagjainak alkotásaiból összeállított kiállítás.

Január 20-án, szombaton a Lencsési Közösségi Házban 10 órakor családi játszóházat szerveznek, 14.30 órakor Csipkés hagyományok a magyar kultúrában címmel nyitnak kiállítást, majd 15 órakor Vozár M. Krisztián zongoraművész ad koncertet magyar szerzők műveit felvonultatva. 

Január 21-én, vasárnap 16 órakor szervezik meg azt a gálát a Csabagyöngye Kulturális Központban, amelyen ünneplik a közösségeiket, a rendezvényen fellép a Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész Gregor Bernadett.

Január 22-én, hétfőn 10 órakor a Napsugár bábszínházban a Paprika Jancsi című előadással ünnepelnek. 14 órakor A magyar tudomány és kultúra nagykövete, Szent-Györgyi Albert címmel tart előadást dr. Szemenyei Sándor nyugalmazott iskolaigazgató a Lencsési Közösségi Házban. 16.30 órakor kortárs költők mutatkoznak be a Lencsési Könyvtárban. 17 órakor nyílik meg a Csabagyöngye Kulturális Központban a Békéstáji Művészeti Társaság legújabb kiállítása.

Január 22-én, hétfőn 18 órakor ünnepi gálaműsor a Jókai színházban. A Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetés átadása. Köszöntőt mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar ünnepi koncertje, a teátrum gálaműsora.

Január 23-án, kedden 16 órakor a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium tanulóinak alkotásaiból nyílik tárlat a Békés Megyei Könyvtárban. 

Január 24-án, szerdán 17 órakor Magyar Erato – Ne rejtőzz el! címmel lesz irodalmi előadás a Jaminai Közösségi Házban. Ugyancsak 17 órakor Karinthy Frigyes nagy szerelmeiről lesz szó a Békés Megyei Könyvtár eseményén, egy film-szín-játék keretében.

Január 25-én, csütörtökön 19 órakor jazz-csütörtököt tartanak a Meseházban, fellép a Trio Squelini és Csókás Zsolt, az érdeklődőket és a 35 éves Meseházat Szarvas Péter polgármester köszönti.

Január 26-án, szombaton 17 órakor A temetőkultúráról címmel tartanak előadást a Békés Megyei Könyvtárban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában