Csipke Sándor Árpád

2023.12.16. 11:46

Magyar Teátrum Díjat kapott a békéscsabai színház kellékese

Tizennegyedik alkalommal adták át a napokban a Karinthy Színházban a Magyar Teátrum Díjat, amellyel a színházi háttérszakmák legjobbjait díjazzák. Idén Csipke Sándor Árpád is átvehette az elismerést – adta hírül a Békéscsabai Jókai Színház.

Gyemendi Réka

Az idei gálán díjazottak.

Forrás: Jókai színház

Mint írják, minden évben elérkezik az az este, amikor a színházi szakma azokat köszönti és díjazza, akik nap mint nap a háttérből segítik a kiváló, sikeres színpadi produkciók megvalósulását, azonban ők nem állnak a rivaldafényben. 

Ők azok, akiknek szakmai tudása, odaadása nélkül halványabbak lennének a fények, unalmasabbak a kosztümök, ziláltabbak a frizurák, vagy éppen kevesebb néző ülne a nézőtéren fogalmaznak.

Ezúttal Csipke Sándor Árpád, a Békéscsabai Jókai Színház kellékese vehette át a Magyar Teátrum Díjat. 1992 óta dolgozik a Békéscsabai Jókai Színházban, kezdetben ügyelő és segédszínész volt, ám jó ideje a kellékesek csapatát erősíti. A  teátrum nézői egy-egy előadásban is találkozhatnak vele a színpadon, legutóbb az Elvásik a veres csillag című darabban láthatták.

Csipke Sándor 1992 óta dolgozik a teátrumban Fotó: Nyári Attila/A-Team

A 2010-ben alapított Magyar Teátrum Díjra jelöléshez két, állami díjjal elismert színművésznek és a jelölő színház igazgatójának együttes javaslata szükséges. Az elmúlt tizenhárom évben összesen 93 Magyar Teátrum Díjat, illetve Életműdíjat adott át a Magyar Teátrumi Társaság, így az idei hét elismeréssel már a 100. megítélt és átadott díjhoz érkezett elismerés.

A gálaesten Csipke Sándor Árpád mellett elismerést kapott Hosszú Mária, a Nemzeti Színház művészeti titkára; Jónás Ibolya, a Szolnoki Szigligeti Színház fodrásza, tárvezetője; Csenky László, a Nemzeti Táncszínház műszaki vezetője; Pap Gábor, a Kecskeméti Katona József Színház díszletasztalosa és Sándor Dániel, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház műszaki vezetője.

Az esten átadták még a kivételes színészi pályákat elismerő Magyar Teátrum Életműdíjat is, amelyet Miske László, a Debreceni Csokonai Színház színművésze vehetett át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában