Rendezvénysorozat

2023.06.08. 16:33

Megnyílt az Ünnepi Könyvhét Békéscsabán is

Könyvekkel, kiadók és kulturális intézmények köteteivel, kortárs szerzőkkel, no meg játékokkal telt meg a Szent István tér csütörtökre és péntekre a 94. Ünnepi Könyvhét apropóján.

L. B.

A könyv, az olvasás szeretetét hirdetik a programokkal

Fotó: Für Henrik

A rendezvénysorozat keretében, ahogy csütörtökön, úgy pénteken is számos programot szervez a Békés Megyei Könyvtár a főtérre és a bibliotékába.

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója a csütörtöki, főtéri megnyitón hangsúlyozta: a könyv érték és örök. Elmondta, a cél az, hogy megmutassák az újdonságokat, hogy rendezvényekkel színesítsék a város kulturális életét. Annak idején, az első Ünnepi Könyvhetet megelőzően egy próbahetet tartottak, és Békéscsaba már akkor is csatlakozott az országos programhoz.

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója
Fotó: Für Henrik

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, sokan elköszöntek már a Gutenberg-galaxistól, a nyomtatott világtól, azonban tavaly több könyvet adtak el itthon, mint korábban, és egy magyar évente átlagosan 5-6 ezer forintot költ kiadványokra. 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő
Fotó: Für Henrik

Varga Tamás alpolgármester hozzátette, száz éve is a Gutenberg-galaxis végét jósolták, ezért kezdeményezték az Ünnepi Könyvhetet. Dicsérte a Békés Megyei Könyvtár szervezését, hogy a hagyományok mellett újdonságokat is hoztak.

Varga Tamás alpolgármester
Fotó: Für Henrik

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában