Medgyesegyháza

2023.05.15. 13:32

A tűzmadár adta az inspirációt a gyerekeknek az alkotáshoz

Tizenkét iskola csaknem negyven tanulója versenyzett négy korcsoportban a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány támogatásával a napokban megtartott IV. Schéner Mihály Képzőművészeti Versenyen.

N. Sz.

Csaknem negyven diák kapott ihletet

Forrás: Facebook

Gácsér Béláné kuratóriumi elnök elmondta, a több fordulóból álló megmérettetés során először saját iskolájukban alkottak, rajzoltak a gyermekek, majd a pedagógusok kiválogatták a legjobb műveket; a második fordulóba iskolánként és korcsoportonként öt-öt diák nevezhetett.

Az ítészek korcsoportonként legfeljebb tíz alkotást juttathatott a döntőbe, ahol a résztvevőknek Benedek Elek A tűzmadár című meséje és mitológiai történetek alapján kellett bizonyítania tehetségét. A Sütő Mária Márta, Magyar Mónika, Orestyákné Pintér Györgyi, Olléné Isztin Ibolya, Sutya Miklósné és Oraveczné Szöllősi Judit alkotta zsűri az 1-2. évfolyamosok között Gattyán Luca, a 3-4. évfolyamon Csonka-Szőke Villő, az 5-6. évfolyamon Molnár Emma, a 7-8. évfolyamon pedig Gulyás Kitti művét emelte első helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában