Lady Oscar

2023.04.18. 11:56

Még az okosotthon is megbolondul a csabai színház új darabjában

Április 21-én, pénteken mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház a népszerű vígjáték, az Oscar női változatát. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi, a történet pedig a '30-as évek maffiavilága után a mai divatvilágot idézi.

Gy. R.

Csomós Lajos és Komáromi Anett

Forrás: jokaiszinhaz.hu

Seregi Zoltán színházigazgató korábban ismertette, már hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik egy „fergeteges komédia". Legutóbb ez a Furcsa pár női változata volt, most pedig egy újabb női darabot mutatnak be. 

–Lesz poén poén hátán, félreértés félreértés hátán, kavarodás kavarodás hátán, a néző minden pillanatban megdolgoztathatja a rekeszizmát. De ez a legnehezebb műfaj, mert mindent tűpontosan ki kell dolgozni – fogalmazott Radó Denise rendező.

Radó Denise, aki a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy híres, jól megírt darabokból női változatot készítenek, hiszen elmondása szerint mindig kevesebb a női szerep a darabokban. Úgy fogalmazott, Clara szerepe sokoldalú, hatalmas amplitúdóval lehet játszani és jutalomjáték egy színésznőnek.

 

A főszereplőt Komáromi Anett alakítja, aki kiemelte, tartás kell ehhez az erős jellemű, kemény, a külsőségekre nagyon adó karakterhez. 

 

– Lehet lubickolni a szerepben, ugyanakkor nagy nyomás, hogy igazgatni kell a többi szereplőt. A darab követi a film konfliktusait, főszerepet kapnak az egyforma bőröndök, de a helyszín napjaink egy high-tech luxuslakása – fogalmazott. 

Egyed Zoltán díszlettervező felvázolta, hogy a cselekményben megbolondul az okosotthon, magától elindul a robotporszívó és a légkondi, ami csak még egy lapáttal rátesz Clara idegállapotára. Csík György jelmeztervező az öltözékeket úgy jellemezte, hogy nagyon extravagánsak, különlegesek, picit elrajzoltak és szoborszerűek.

A darabban minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni. 

Clara Barnier, a hajdani modell hallani se akar róla, főleg mert kiderül, a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak. Ám Nathan nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amelyet a cégben feketén szereztek, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár. Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők nyakába. 

A főbb szerepekben Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!