Békéscsaba

2023.01.19. 13:58

Táska okozza a káoszt a Jókai színház új bohózatában

Csütörtökön rendezték meg a Lady Oscar című bohózat sajtónyilvános olvasópróbáját Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. A darabot Radó Denise Jászai Mari-díjas érdemes művész rendezésében, Komáromi Anett főszereplésével láthatják majd a nézők. A díszletet Egyed Zoltán tervezi, a jelmezeket Csík György álmodja meg.

Gyemendi Réka [email protected]

Fotó: Für Henrik

Seregi Zoltán igazgató úgy fogalmazott, egy vélhetően fergeteges komédia próbáiba kezdtek. Mint mondta, Guillaume Mélanie – Nemlaha György: Lady Oscar című darabjának előzménye egy nagyon híres és sikeres film, amely egy sajátos, úgymond női változata az Oscarnak. 

–  Az eredeti darab  Guillaume Mélanie: Oscar című darabjából született, a magyar változatot Nemlaha György fordította és részben írta. A próbák a kamaraszínházban lesznek, amivel sietni kell, hiszen nincs sok idő a bemutatóig ismertette a színházigazgató.

Radó Denise rendező ismertette, mindig hatalmas boldogság számára, ha Békéscsabán lehet. Kiemelte, korábban is dolgozott már a helyi társulattal, ami mindig óriási élményt jelentett számára, hiszen fantasztikus színészekkel, hihetetlen stábbal és kisegítő személyzettel működhetett együtt, ezalatt megtapasztalhatta a színház légkörét is. 

Seregi Zoltán

–  A darab egy komédia, emiatt úgy tűnhet, hogy egyszerű feladat játszani, próbálni. Poén-poén hátán, félreértések, kavarodások jellemzik, de azt kell mondanom, hogy ez az egyik legnehezebb műfaj, hiszen ez csak akkor működik, ha minden tűpontosan ki van dolgozva. Az a célunk, hogy a nézők olyan élményt kapjanak, aminek köszönhetően akár egyik ámulatból a másikba eshetnek vagy éppen egyik kacagás követheti a másikat. Ebben a világban, ami most körbevesz minket még fontosabb, hogy egy felhőtlen estét tudjunk számukra nyújtani –  összegezte a rendező.

Radó Denise hozzátette, a darab a félreértésekre épül, ennek fő kelléke pedig egy táska. Ebben sosem lehet tudni, hogy mi van, viszont, mivel minden szereplőnek ugyanolyan táskája van, így állandóan felcserélik, ez a darabban a humor forrása. 

Elhangzott, a díszletet és a jelmezt is úgy tervezték, hogy összhangban legyen a káosszal, a bolond előadással. A Békéscsabai Jókai Színház márciusig zárva tart, így az előadás bemutatóját Szentesen tartják, február 9-én. 

A házasság igencsak sürgős

A történet szerint minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni. Clara Barnier (Komáromi Anett), a hajdani modell hallani sem akar róla, főleg mert kiderül, a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak. Ám, Nathan, nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amit a cégben feketén szereztek - úgy tűnik, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár. Tehát a házasság igencsak sürgős. Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők és persze a közönség nyakába. És még ott egy táska –tele milliókat érő ékszerekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában