Hudák Szőttes Kúria

2023.03.23. 18:45

Csorvási alkotók műveiből nyílt kiállítás

Kiállításra várták a csorvásiakat és a nem csorvásiakat is csütörtökön délután a csorvási Hudák Szőttes Kúriába.

G. P.

A szerző felvételei

Vincze Lajosné hímzett gobelin alkotásaiból, Vicziánné Vincze Mónika festményeiből, valamint a Kreatív Alkotói Kör, Dunainé Zengő Emese, Kársai-Gömbkötő Réka, Benyovszkiné Kiss Mónika és Neller Zsanett munkáiból nyílt tárlat.

A megjelent vendégeket és az alkotókat a házigazdák nevében Hudák Mariann és Hudákné Julika köszöntötte. A tárlatot Baráth Lajos polgármester, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg.

– Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy ilyen gyönyörű helyen, ilyen gyönyörű alkotásokat láthatunk – mondta a városvezető. – Amikor végig sétáltam a műveknek helyt adó két kistermen és a nagytermen, melegség öntötte el a szívemet, mert ennyi ügyes csorvási és a városhoz kötődő asszonykezet láthatok, akik szabadidejüket feláldozván hobbiként ilyen szép alkotásokat tudnak készíteni. Vincze Lajosné áttételesen kötődik Csorváshoz, hiszen leánya, Vicziánné Vincze Mónika a helyi óvodának és bölcsődének az intézményvezetője. Kársai-Gombkötő Réka a levendulából készített alkotásait, Dunainé Zengő Emese sok szép fából készített húsvéti díszeit, Benyovszkiné Kiss Mónika varrógéppel készített szép munkákat, Neller Zsanett kézműves epoxygyantából készített műveit szeretném kiemelni.

Az alkotásokban egy hónapig lehet gyönyörködni a csorvási Hudák Szőttes Kúriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában