Hagyományőrzés

2023.02.06. 10:25

Batyus bált tartottak Eleken

Az egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező eleki programot, mégpedig a Hagyományos Román Batyus Bált tartották meg szombaton a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban – adta hírül Szelezsán György polgármester. Beszámolójából kiderült, ezt az eseményt 75 éve rendezték meg először, és háromnegyed évszázada mondhatni töretlen a népszerűsége.

V. E.

Fotók: Szelezsán György/Facebook

Szelezsán György kifejtette, az Eleki Román Nemzetiségi Önkormányzat, az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület és az Eleki Románokért Egyesület által szervezett bál nyitányán Bágy György vezetésével összesen négy generáció korosztályába tartozó helyi táncos mutatta be a közönségnek a méltán híres eleki román táncokat.

Patyi Zoltán néptáncos, népzenész és koreográfus vezetésével az Eleki Román Általános Iskola diákjai révén pedig a legkisebbek is megmutatták, hogy nem csak múltja és jelene, hanem az utánpótlásnak köszönhetően jövője is van az eleki román táncoknak. A polgármester végül hangsúlyozta, a bál idén is hatalmas sikert aratott, színvonala és hangulata is remek volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában