FICSAK tábor

2022.07.29. 17:19

A gyerekek képességeit fejlesztették Békéscsabán

A környezetvédelem és a művészeti nevelés kapott főszerepet abban az egyhetes táborban, amelyet a FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) Békéscsaba Alapítvány szervezett a Sikonyi út 3. szám alatt, illetve amelyet pénteken zártak le az elkészült kézműves remekek bemutatásával, közös süteményezéssel.

L. B.

Fotó: Für Henrik

Nagy Anita, a program koordinátora elmondta, hogy a táborban húsz, nagyjából öt és tizenhárom év közötti gyermek vett részt.

Ujj Éva, a tábor szakmai vezetője hozzátette, változatos programokkal várták a fiatalokat. A környezettudatosság jegyében bejárták az Élővíz-csatorna partját, és teleszkópos bottal összeszedték a szemetet, beszéltek arról, hogy a papírnak, az üvegnek igazából hol lenne a helye. A művészeti nevelés elemeként gyöngyöt fűztek, koszorút készítettek, karkötőket alkottak többek között, fejlesztve a gyerekek számos képességét, monotóniatűrését. 

Kézműves foglalkozásokkal is várták a gyermekeket

Forrás: Für Henrik

Érdekesség, hogy a tízórai és a záróeseményre a sütemények elkészítésében is szerepet vállaltak a kicsik, akikre nagyszabású, élményt adó festés mellett kutyás és könyvkötészeti bemutató szintén várt a hét során, illetve akik szüleikkel közösen gyógynövényes cukorkát és nyalókat ugyancsak alkothattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában