Író-olvasó találkozók

2022.06.08. 18:26

Rengeteg programmal készülnek a könyvhétre Békésben

Idén is megyeszerte megrendezik az Ünnepi Könyvhetet, ahol számtalan program közül válogathatnak az irodalomkedvelők. A békéscsabai, a gyulai és az orosházi kínálatot gyűjtöttük össze.

beol.hu

Idén is kihelyezik a megyei könyvtár Digikompját /Archív-fotó/

BÉKÉSCSABA

Június 9–10., csütörtök–péntek
11.00–18.00: a Digikomp könyvtári pavilonnál könyvesboltok és a város intézményei bemutatják kiadványaikat. Találkozás Varga Gréti költővel, Földesi Csenge íróval, László B. Mónika költővel, Knyihár Andrea szerzővel.
Június 9., csütörtök
18.00: közönségtalálkozó Berényi Annával a készülő, A valóságos Petőfi című regényes életrajz kapcsán. Helyszín: Békés Megyei Könyvtár.
Június 10., péntek
18.00: Karinthy Vera és Bornai Tibor zenés irodalmi estje a könyvtárban. Bornai Tibor Pedig című kötetéből és Karinthy Vera Mint egy kirakós című kötetéből hangzanak el dalok.
Június 11., szombat
17.00: könyvhétzáró irodalmi délután. A Bárka 2022/3-as számának bemutatója. Békés megyei alkotók könyvbemutatói. Helyszín: Szlovák Tájház
Június 13., hétfő
15.00: dr. Sicz György kertészmérnök A pálya emlékezete – szilánkokkal című legújabb könyvének bemutatója. Beszélgetőtársa: dr. Ambrus Zoltán ny. könyvtárigazgató. Helyszín: Békés Megyei Könyvtár.

GYULA

Június 9., csütörtök
17.30: A könyvhét megnyitója, köszöntőt mond Kónya István alpolgármester a Kossuth téren.
18.30: Állapotváltozások – vendég: Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas költő, író a Simonyi olvasóteremben.
Június 10., péntek
18.00: Jézus ösvényén – Názárettől Kapernaumig – Pilátus a kereszten. Vendég Tokaji Ferenc, a kötet szerzője.
Június 13., hétfő
18.00: Gyulai polgárok visszaemlékezései. Scherer Benedek és Scherer Ferenc memoárja a Simonyi olvasóteremben. Vendég dr. Erdész Ádám, a kötet szerkesztője és Scherer Ferenc, a kétkötetes Gyula monográfia szerzőjének fia.
Június 14., kedd
18.00: Eltitkolt nőtörténelem. Cselédek, háziasszonyok és házimunkák története. Vendég: Budai Lotti író, blogger az Almásy-kastélyban. Házigazda: dr. Bódán Zsolt történész.
Június 15., szerda
18.00: Mátyás fia, Corvin János. Vendég: Benkő László író a gyulai vár lovagtermében.

OROSHÁZA

Június 10., péntek
17.00: Szeretnék néha visszajönni még – Molnár Zoltán színművész önálló estje a városi könyvtárban.
Június 13., hétfő
17.00: Ujfalussy István művészeti albumának bemutatója a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. A könyvet bemutatja Kohut Béla festőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában