Gyula

2022.06.27. 14:37

A helység kalapácsát láthatták a várszínpadon - galériával

A Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkcióját mutatták be a Gyulai Várszínházban.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét láthatta a közönség a Gyulai Várszínház nyári évadának előadásaként vasárnap, a várszínpadon. A Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkcióját Vidnyánszky Attila rendezte. A darab a színház nyelvén, Petőfi A helység kalapácsa című vígeposzával – mely természetesen a drámaiságot sem nélkülözte –, szólította meg a közönséget a teátrum 59. évadának kezdő előadásán. 

„Az ismert okok miatt – a szomszédságunkban zajló háború okán – jelenleg elsősorban Magyarországon játszó társulat az élet apró dolgai, történései által, Petőfit segítségül hívva meséltek érzéseikről, benyomásaikról, amit jelenleg a világról gondolnak. Igazi felütés volt ez az évadnyitó darab: rengeteg komikum, kikacsintás, kiszólás, elrajzolt, eltúlzott figura jelent meg, de e mellett természetesen végig ott volt a kérdés: mi van most? A mi leszre még nincs válasz, csak a most van, és az előadásból kiderült: jó, hogy együtt van a társulat, jó, hogy játszhatnak. Aminek mi, nézők örülünk talán csak még jobban” – számolt be az előadásról a Gyulai Várszínház Facebook-oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában