Munkácsy Mihály Múzeum

2022.04.29. 19:00

Áchim L. Andrásra emlékeznek Békéscsabán

A Munkácsy Mihály Múzeum és a Szlovák Önkormányzat Áchim L. András halálának 111. évfordulója kapcsán május 13-án, pénteken kora délután dottózással egybekötött Áchim-emlékútra és kiállításmegnyitóra invitálja az érdeklődőket.

beol.hu

/Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum Facebook-oldala/

A Munkácsy Mihály Múzeum és a Szlovák Önkormányzat által szervezett program résztvevői 14 órakor a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum épülete elől indulva városnéző kisvonattal járják végig a parasztpolitikus személyéhez köthető fontosabb állomásokat Forrainé Kovács Márta történész muzeológus vezetésével. 

Az esemény ezt követően egy különleges meglepetést is tartogat: Kiszely Andrásnak, a Szlovák Önkormányzat elnökének köszönhetően rendhagyó módon emlékeznek meg Békéscsaba híres szülöttéről. Végezetül a Szlovák Tájházat keresik fel a jelenlevők, amelynek Áchim termében fél négytől a múzeumban közelmúltban bemutatott Áchim L. Andrásról objektíven című kiállítás megnyitó rendezvényén vehetnek részt – olvasható a Munkácsy Mihály Múzeum Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában