Galériával

2022.03.17. 15:24

Gálával mondott köszönetet közönségének a csabai színház

Színházi gálán köszönte meg a csabai társulat szerda este a közönség szeretetét és kitartását.

V. N,

Fotó: Imre Gyorgy

 – Nem volt még olyan év, amikor a Békéscsabai Jókai Színház társulata ennyi díjat kapott volna – vezette fel a gálát Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a Színészünnep fővédnöke – olvasható a teátrum oldalán. 

Bartus Gyula Érdemes Művész elismerése, Csomós Lajos Jászai Mari-díja mellett Komáromi Anett, Tarsoly Krisztina, Czitor Attila is a Magyar Érdemkereszt ezüst fokozatát kapták. Csatlakozott az Ezüst érdemkereszttel díjazottak táborához Vámos Zoltán, a videótár alapítója és tárvezetője is. Bronz fokozattal Vacsi Dávidot, a színház műszaki vezetőjét és Laurinyecz Zoltánt, a festőtár vezetőjét tüntették ki. Legvégül, de nem utolsó sorban említsük meg, hogy félig-meddig a Jókai Színház deszkáin születtek meg azok a táncelőadások is, amelyek után immár Mlinár Pál a Magyar Arany Érdemkereszt viselésére is jogosult. A Viharsarok Táncszínház ennek megfelelően fergeteges táncprodukciókkal szórakoztatta az est során a közönséget.

Komáromi Anett és Seregi Zoltán igazgató Amerikából, New Yorkból kapcsolódtak a békéscsabai ünnephez, és beszámoltak a huszonegyedikéig tartó amerikai színházi turné állomásairól. Fekete Péter erre azt a humoros megjegyzést tette, hogy a Szarvasi Vízi Színház és a szentesi Tóth József Színház után már New Yorkot is bevették a csabai színészek, lehet, hogy 10 év múlva a Holdról jelentkeznek, ha marad ez a tendencia.
 

A közönség ezután Szomor György és Pitti Katalin fellépését láthatta, s hosszan szólt a taps Bartus Gyulának, Katkó Ferencnek, Szente Évának és Gulyás Attilának is, az est csúcspontja azonban a friss Jászai-díjas Csomós Lajos fellépéséhez köthető, aki közelmúltbeli és jelenlegi szerepeiből játszott gyors váltásokkal olyan válogatást, amellyel maradéktalanul megmutatta: drámai szereptől az éneken át a táncjelenetig mennyi mindenhez kell értenie egy békéscsabai közönségkedvencnek. 

Azt est részvevőinek és a díjazottaknak személyesen gratulált Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője és Szarvas Péter polgármester is, mindketten kiemelve, hogy a színház a régió kulturális zászlóshajója, és az itt folyó munka most szakmai díjakban is megmutatkozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában