Helyi turizmus

2022.01.26. 10:51

Ötezer érdeklődőt szólítanak meg a csabai farsang programjai

L'art pour l'art, Fábry Sándor, Demjén Ferenc – ők lesznek a legjelentősebb fellépők a Csabai Farsangon, amit február 2. és március 2. között rendeznek a Csabagyöngye Kulturális Központban – ismertették szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Király Alexandra kulturális szervező, Forczek Győző, Szente Béla és Kotroczó Henrietta a sajtótájékoztatón /Fotó: Licska Balázs/

Szente Béla igazgató elmondta, két évtizedes múltra tekint vissza a programsorozat, amelyben a helyi gasztronómiai hagyományok és a vidámság jelenti a fő csapásirányt. Olyan rendezvényekkel készülnek, amelyek a békéscsabaiak mellett a környékbe érkező turistákat is vonzzák. Forczek Győző igazgatóhelyettes hozzátette, tizenkét elemből áll a programsorozat, amellyel összesen ötezer érdeklődőt szólítanának meg. 

A L'art pour l'art február 2-án vadonatúj produkcióval érkezik, február 9-én lesz a Vadak ura családi musicalshow, 24-én Fábry Sándor önálló estje, Demjén Ferenc pedig március 2-án koncertezik. De lesz kiszebábégetés és maskarás felvonulás; gyerekeknek LED-show, azaz interaktív műsor; valamint a Random Trip szintén érkezik.

A helyi turisztikai egyesület képviseletében Kotroczó Henrietta elmondta, több hosszú hétvégére állítanak össze komplex csomagokat, és a gasztronómia és a kultúra területén keresik a kapcsolódási lehetőségeket a turisztikai szolgáltatókkal.

Február 25. és 27. között, péntektől vasárnapig a Csabai Farsang keretében lesz kiszebábégetés és maskarás felvonulás, valamint a pálinka is fókuszba kerül, és ezek mellé a turisztikai szolgáltatók ugyancsak melléteszik saját kínálatukat. 

Hozzátette: így egy olyan tartalmas programot állíthatnak össze, amellyel megszólíthatók a turisták. Az egyesület pedig kampányt indít, csábítva a szomszédos megyékben élőket, illetve a Gyulára érkező vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában