Szavak nélkül

2022.01.18. 17:08

Mihály László képeiből nyílt tárlat Orosházán

Mihály László festő képeiből tárlat látható a városi képtárban. A keddi megnyitón Kohut Béla képzőművész rendhagyó méltatásában arra emlékeztetett, ha nem mondana semmit, akkor is eleget tenne a felkérésnek, hiszen a kiállítás címe: Szavak nélkül.

Cs. I.

Mihály László festő és barátja, Kohut Béla a megnyitón /A szerző felvétele/

– Megnyitó szöveg helyett nyílt levelet írtam, személyes hangvételűt. A kiállítás címét azért választottad, mert visszafogott, szerény ember vagy. Én, a barátod tudom, hogy a visszafogottságod csak addig tart, míg a művészet, a festészet szóba nem kerül. A festészet, a grafika technikáját önképzéssel sajátítottad el. Elfogultság nélkül mondhatom: magas szinten vagy képes alkalmazni. 

A jelenlegi kiállított képek alatt nincs cím. A portrék mindent elmondanak, szavak nélkül. 

Ott van a töprengés, a kíváncsiság, a dac, a ráncokat gyűrő gond, a tisztes kort megélt ember bölcs tekintete éppen úgy, mint a huncut mosoly, a fiatalság vidám, felszabadult életfelfogását tükröző arc, vagy a befelé fordult elcsendesedés, a meditáció – ajánlotta a nézők figyelmébe Mihály László munkáit Kohut Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában