Szarvas/galériával

2021.07.15. 11:28

Művészeti fesztivált nyitott a Cervinus

Látványos, hangulatos gálával nyitotta meg szerdán jubileumi, tizedik összművészeti fesztiválját a Cervinus Teátrum a Vízi Színházban. Az éjszaka színei című showműsor egy igazi ajándékkosár volt a nézőknek, hiszen tartalmazott musicalt, operettet, operát, költészetet, táncot, zsonglőröket és persze különleges látványvilágot.

Vásári Erzsébet

20210714 Szarvas Cervinus Művészeti Fesztivál megnyitó fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Látványelemekben gazdag gálaesttel indult az idei Cervinus Művészeti Fesztivál. Az összművészeti programsorozat legelső eleme Az éjszaka színei címet kapta, aminek megfelelően a színház szinte összes műfaját tartalmazta.

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója elmondta, felemelő érzés számukra megnyitni a fesztivált, hiszen nagyon sokáig nem találkozhattak a közönséggel a vírus miatt.

Márpedig számukra a színpad nézők nélkül csak amolyan „deszka”, de a gálaesten rápillantva a közönségre immár a világot jelentő deszkává változott.

Hozzátette, ennek megfelelően a nyitóestében igyekeztek életre kelteni a színház illúzióját dalokkal, látványos táncokkal és különböző műsorelemekkel.

Látványos gálával indult a Cervinus idei fesztiválja /Fotók: Bencsik Ádám/

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója elmondta, tizenegyedik évadát kezdte meg idén a Vízi Színház, ők pedig azon belül immár a tizedik Cervinus Művészeti Fesztivált tarthatják meg, amire rendkívül büszkék. Hozzátette, sokan vannak a közönségben olyanok, akiknek volt és van köze a Vízi Színház működéséhez, ilyen többek között Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója, vagy a Magyar Teátrumi Társaság tagjai, akiknek összefogása tette lehetővé azt, hogy országosan is ismert és elismert színpaddá válhatott.

Babák Mihály polgármester hangsúlyozta, öröm számára a teátrum csapatát újra a Vízi Színházban látni, hiszen ők az övéik, akik fontosak a szarvasiak számára. Hozzátette,

a színház varázsa egy mindig megújuló dolog, ami a művészeti fesztiválra is igaz.

A csapat pedig sokat dolgozott szívvel-lélekkel azért, hogy újra találkozhasson a közönséggel. Munkájukra rendkívül büszke, és arra a tapsra is, amivel a nézők jutalmazzák őket. Végül elmondta, bízik abban, hogy a Vízi Színház és a művészeti fesztivál népszerűsége sokáig fennmarad, és egyre messzebb jut majd el az országban és a világban.

A köszöntők után elsőként a Boldogságduettet láthatta a közönség Nagy Róberttől és Biró Gyulától, majd a Tetem-tangót Tatár Bianka, és partnerei, Biró Gyula és Papp Csaba részéről. Őket Enyingi Zsófi követte a Jöjjön el a napfény című dallal, majd Timkó János a Hair-el. Utána pedig egy Karinthy-próza következett Boronyák Gergellyel. Az est további részében fellépett többek között Eva Javroská, Benedekffy Katalin és Nádházy Péter, a Tessedik Tánceggyüttes, Szekér Gergő, a Hazatérsz című dalával, valamint Losonczi Letícia és Hernádi Mihály artisták a Faludy-duettel.

A nyitógála végén pedig átadták a Cervinus Teátrum Nívódíját, amit ezúttal Balázs Henrietta kapott, a teátrumban nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért. A díjat neki ítélte Csasztvan András, dr. Dósa Zsuzsa és Varga Viktor főrendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában