Holló Jankó

2020.09.17. 18:20

Mágikus táncjáték bemutatójára készül a békéscsabai színház

A Holló Jankó című mágikus táncjáték ősbemutatójára készül a Jókai színház és a Viharsarok Táncszínház.

V. N.

Fotó: BENCSIK ADAM

Csütörtökön, a mesetáncjáték olvasópróbáján elhangzott, a társulat a táncosokkal együtt a magyar népmesék formavilágát és nyelvezetét állítja színpadra a néptánc segítségével. Az egységes népművészeti hatás érdekében a táncok a magyar néptánc mozdulatvilágából építkeznek, illetve a jelmezek és a díszlet ugyancsak a népművészeti motívumok forma- és színvilágát követik.

Lenkefi Zoltán egyfajta táncoló díszletet álmodott meg a mágikus táncjátékhoz /Fotó: Bencsik Ádám/

A magyar népzenei alapokra épülő kísérő zene pedig különleges hangzású hangszerek széles tárházát vonultatja majd fel, melyet Lovas Gábor komponált. A történet szerint Jankó sok kalandon, viszontagságon keresztül elérkezik oda, ahol választ kap arra, ki is ő valójában. S ha megérkezett, meg nem hátrál. Szembenéz a gonosszal, és annak rendje s módja szerint le is győzi, hogy immár gazdagon térhessen vissza titkos mátkájához. A Szabó Attila által írt és ifj. Mlinár Pál rendezésében színpadra vitt darabot október 8-tól láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában