Békéscsaba

2019.10.05. 11:37

Fehérbe borult a megyei könyvtár

Péntek délután fehérbe borult a Békés Megyei Könyvtár. A tizedik Könyvtári Éjszakán Finnországot járhatták körbe azok, akik ellátogattak a helyi bibliotékába.

V. N.

Aki nyitott szemmel járt, mindent megtudhatott Finnországról, az északiak temperamentumáról, szokásairól. Az ott dolgozók egészen 23 óráig kedvezményekkel, tombolával és kreatív játékokkal várták az érdeklődőket és a leendő olvasókat.

A szerző felvétele

Az program részeként Az ismeretlen Kimi Räikkönen című kötet fordításának élményeiről Bába Laura műfordító mesélt, az ott oly népszerű finn metálzenéről pedig Fodor György tartott előadást a zene szerelmeseinek.

Réz András a skandináv krimik, olykor nyers és egyenes, de igaz világába engedett betekintést. Majd aki elég erőt és kreativitást érzett magában, az a mobilhajító versenyre is benevezhetett.

Aki pedig a finn oktatásról, kevésbé ismert finn szokásokról, hagyományokról szeretett volna még többet megtudni, annak a Békéscsabai Magyar Finn Baráti Kör tagjainak kötetlen beszélgetésére volt érdemes beülnie.

Az előadások után gondosan elkészített finn falatokkal, „finn-csigával” és hűsítővel kedveskedtek a szervezők. Az este pedig az „Északi fényeket” idéző fényfestéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában