FESZTIVÁL

2019.05.06. 19:20

Színes programokkal indítja a nyarat a Szarvasi Vízi Színház

Szárnyad árnyékában című történelmi játékkal nyitja kilencedik évadát június 14-én a Szarvasi Vízi Színház. A kéthónapos évad alatt ingyenes előadásokkal, programcsemegékkel és neves sztárokkal várják az érdeklődőket.

Tarnóczy Orsolya

Immár kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit június 14-én a Szarvasi Vízi Színház, ahol idén is igaz, hogy „szinte minden este történik majd valami”. A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. által – a Békéscsabai Jókai Színház szakmai felügyelete mellett – augusztus 19-ig működtetett nyári színházban fővárosi, vidéki és határon túli társulatok színvonalas előadásait láthatják a nézők, többek mellett a Régi nyár című előadást, a My Fair Ladyt, az Oscart és a Mária főhadnagyot.

Fotó: Tarnóczy Orsolya

A Jókai Színház művészei mellett színpadra lép majd Détár Enikő, Gregor Bernadett, Csányi Sándor, Vándor Éva is. A nyári színház repertoárján a vígjáték a listavezető, tizenöt különböző komédiából, zenés bohózat közül választhatnak az érdeklődök, de lesz történelmi játék, táncjáték és koncert is. A programsorozatban a Fővárosi Nagycirkusz előadása is szerepet kap, a kicsiknek pedig rengeteg mesedarabbal kedveskednek.

Fekete Péter és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója /Fotó: Ignácz Bence/

Fekete Péter az Emmi kultúráért felelős államtitkára elmondta, a különböző társulatok és szervezetek harmonikus együttműködésének köszönhető, hogy a Szarvasi Vízi Színház már az országhatáron túl is komoly figyelmet kap. Kiemelte, a Vers a víz fölött és Dal a víz fölött elnevezésű sorozat idén kiegészül a Szarvasiak a víz fölött, illetve a Mellettem az utódom című estekkel. Újdonság idén a Sportolók a víz fölött program, amelynek keretében Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára neves sportolókat szólaltat meg, köztük Kis Gábort, Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot, valamint Csollány Szilvesztert és Csisztu Zsuzsát – emelte ki az államtitkár.

Fotó: Tarnóczy Orsolya

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 11-től 24-ig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Macska a forró bádogtetőn, a Hotel Menthol, a Valahol Európában és a Fekete Péter című operett.

Babák Mihály, Szavas polgármestere kiemelte, hogy a Szarvasi Vízi Színház sikere azt mutatja, hogy egyre erősebb a kultúra iránti igény. Hozzátette, idén már a második alkalommal rendezik meg a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal. A versenyműveket zsűri értékeli, a szarvasi nyár a díjátadó gálával zárul.

A programok többsége ingyenesen megtekinthető, részletes műsor a viziszinhaz.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában