elismerés

2018.03.19. 19:16

Kincses Kultúróvoda címet kapott egy csabai intézmény is

Az országban 26 óvoda kapta meg hétfőn a Kincses Kultúróvoda címet. Ezzel az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták.

Ny. L.

A díjazottak között volt a békéscsabai Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda is. Az elismerést dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól és dr. Maruzsa Zoltán oktatási helyettes államtitkárától Nagyné Kerekes Anikó óvodavezető vette át Budapesten.

Míg tavaly 48, idén már 123 intézmény pályázott a Kincses Kultúróvoda címre, amelyet tavaly 12-en, idén 26-an nyertek el. A harmadik alkalommal meghirdetett kiírás céljai között szerepelt, hogy a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi, pedagógiai programjába. Emellett egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

A budapesti díjátadáson (balról) dr. Maruzsa Zoltán, dr. Hoppál Péter és Nagyné Kerekes Anikó

Beküldött fotó

Hoppál Péter hangsúlyozta: hisznek abban, hogy minél korábban találkoznak a gyerekek a minőségi kultúrával, annál biztosabb, hogy ez később egy magasabb minőségű életet is eredményez. Helyi szinten nagy igény van a kulturális együttműködésre, ugyanakkor a fejlődés érdekében szükséges, hogy mindez kormányzati oldalról is folyamatos szakmai támogatást kapjon.

Nagyné Kerekes Anikó elmondta, a Penza óvoda is kiemelten kezeli a kulturális intézményekkel, valamint kulturális civil szervezetekkel való együttműködések létrehozását, tartalmi működtetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában